İçişleri Bakanı Güler'in Eşi Kemer'de Anaokulu Açtı - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Güler'in Eşi Kemer'de Anaokulu Açtı

İçişleri Bakanı Güler\'in Eşi Kemer\'de Anaokulu Açtı

TOGEMDER'in Anasınıfsız Okul Kalmasın Projesi kapsamında, Kemer'de yaptırılan Gülçin Ersoy Anaokulunun açılışına, Bakan Güler'in eşi katıldı.

29.10.2013 18:49  Güncelleme: 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneğinin (TOGEMDER) "Anasınıfsız Okul Kalmasın" projesi kapsamında, Kemer Kuzdere'de yaptırılan 5 derslikli Gülçin Ersoy Anaokulu açıldı. Anaokulu'nun açılış törenine, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in eşi Neval Güler, Vali Sebahattin Öztürk'ün eşi Nihan Öztürk, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Vali Yardımcısı Turan Eren, Kemer Kaymakamı Bayramali Köse, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Kemer Belediyesi Başkanı Mustafa Gül,TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, hayırsever Mehmet Ersoy ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Neval Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde kurulan TOGEMDER'in hayırseverlerin destekleriyle dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımlarda bulunduğunu söyledi.

TOGEMDER tarafından geç öğrenen, dikkat eksikliği ve odaklanma sorunu olan çocukların eğitimleri için "Erken Tanı Erken Hayat" adlı yeni bir proje başlatıldığına da belirten Güler, "TOGEMDER, birçok faydalı proje gerçekleştirmiş ve geliştirmiştir. Annelerin topluma kazandırılması, sosyalleşmesi ve eğitim verilerek çalışma zemini hazırlanmasında da büyük katkıları olmuştur. Bu hizmetlerinden dolayı TOGEMDER'e teşekkür ederim" dedi.

Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ise Antalya'da birçok hayırseverin okul yaptırdığını, bu konuda Antalya'nın çok şanslı bir kent olduklarını söyledi.

Eğitimin kalitesinin arttırılmasının önemine değinen Vali Yardımcısı Turan Eren de, sosyal duyarlılığı olan insanların katkılarıyla okul öncesi eğitim çabalarının hızla devam ettiğini belirtti. Bu tür çabaları büyük bir takdirle izlediklerini aktaran Eren, "Devlet bütçesinde en çok pay milli eğitime verilmektedir. Bu da eğitime verilen önemin bir göstergesidir" diye konuştu.

TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran da hayırseverlerin bağışlarıyla yardıma muhtaç ailelere destek verdiklerini bildirdi. Bu tür hizmetlerin süreklilik kazandığını anlatan Gülbaran, okul öncesi eğitimin önemine değindi. Yurdun dört bir yanında okullar açtıklarını söyleyen Gülbaran, toplam da 485 anaokulu eğitime kazandırdıklarını kaydetti. Gülbaran, bu yılsonuna kadar 500'üncü anaokulunu açmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Okulu yaptırarak annesi Gülçin Ersoy'un adını veren hayırsever Mehmet Ersoy da yeni yatırımlar yaptıkları sürece, her ilçeye anaokulu kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Bakan eşi Güler tarafından Dernek Başkanı Saadet Gülbaran ve hayırsever Mehmet Ersoy ile annesi Gülçin Ersoy'a onur plaketi verildi.

Protokol üyeleriyle anaokulunun açılış kurdelesini kesen Neval Güler, daha sonra Nihan Öztürk ile birlikte öğrencilere çeşitli oyuncaklar hediye ettiler.

Proje kapsamında Akseki'de 2, Manavgat'ta da 3 derslikli anasınıfı yaptırıldığı bildirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Güler'in Eşi Kemer'de Anaokulu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement