Soylu: "Dünyaya özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın mührünü vurduk" - Son Dakika
Güncel

Soylu: "Dünyaya özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın mührünü vurduk"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye, bütün dünyadaki zengin ülkelerin beklemediği kadar büyük bir inkişaf içerisinde, büyük bir gelişme içerisinde, aynı zamanda büyük bir vicdan içerisinde yolculuğuna devam etmektedir.

10.01.2023 22:54  Güncelleme: 23:52

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, " Türkiye, bütün dünyadaki zengin ülkelerin beklemediği kadar büyük bir inkişaf içerisinde, büyük bir gelişme içerisinde, aynı zamanda büyük bir vicdan içerisinde yolculuğuna devam etmektedir." dedi.

Bakan Soylu, Türk İdareciler Derneği tarafından Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen "10 Ocak İdareciler Günü Kutlama Programı"nda yaptığı konuşmada, İdareciler Günü'nü kutlayarak salondakilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti.

Türkiye'nin son 20-25 yıldaki gelişimine işaret eden Soylu, 2023'ün Türkiye Yüzyılı vizyonu için önemini vurguladı.

Soylu, Cudi Dağı Tuşimiya Deresi bölgesinin kısa süre önce teröristlerden temizlendiğini ve Gabar Dağı'ndan petrol çıkarılmaya başlandığını anlatarak şunları söyledi:

"Gabar'da çıkan petrolün kalitesi, bilenlerin tarifiyle söylüyorum, Körfez'de çıkan petrolün kalitesiyle hemen hemen aynı. İşlemeden koyduğunuz zaman bile sonuç elde edebileceğiniz bir kaliteye sahip. Türkiye bambaşka bir tabloya geldi. Şu anda Diyarbakır Birinci Organize Sanayi Sitesi, Tekstil Sanayi Sitesi ve Karacadağ Sanayi Sitesi'nde yaklaşık 450 yatırımcı sıra bekliyor. Bunu 20'nci yüzyılın sonunda hayal etmiş olsaydık, sadece hayallerimizle baş başa kalırdık."

Türkiye'nin artık kendi İHA ve SİHA'larını üretebilecek noktaya geldiğine dikkati çeken Soylu, "Daha yeni Jandarma Genel Komutanlığımız yerli ve milli olarak ürettiğimiz Skorsky'yi teslim aldı. Yarın öbür gün inşallah bir hafta, 10 gün sonra inşallah genel maksatlı helikopter Gökbey'i teslim alacağız. O da bizim üretimimiz." değerlendirmesini yaptı.

Soylu, Türkiye'nin, zorlu ve sıkıntılı dönemleri, sahip olduğu büyük devlet geleneği ile aştığını söyleyerek "Bugün gelişmiş Batı ülkelerini görüyoruz. Hangi küresel krizi yönetebiliyorlar? Hiçbirini. Yönettikleri tek şey, terör örgütlerine para ve silah yardımı yapmak, ajan beslemek, provokatör beslemek, ülkemiz dahil pek çok ülkede fonlama yapmak, kalemşör satın almak, onun haricinde hiçbir meselede bir küresel rehberlikleri yok, çözümleri yok, kriz yönetenleri yok." diye konuştu.

"Türkiye, zengin ülkelerin beklemediği kadar büyük gelişme içerisinde"

Türkiye'nin büyük devlet geleneğinin sadece kanun ve mevzuatlarında olmadığını, aynı zamanda vatandaşlarında da olduğunu anlatan Soylu, "Türkiye, bütün dünyadaki zengin ülkelerin beklemediği kadar büyük bir inkişaf içerisinde, büyük bir gelişme içerisinde, aynı zamanda büyük bir vicdan içerisinde yolculuğuna devam etmektedir." ifadesini kullandı.

Soylu, bu gelişimde mülki idare amirlerinin de payının büyük olduğunu belirterek Türkiye'nin gelişmeyi sürdüreceğini ve çok daha güçlü hale geleceğini vurguladı.

"Dünyaya özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın mührünü vurduk"

Taşıdıkları sorumluluğun kelimelerle tarif edilemeyeceğini kaydeden Soylu, şöyle devam etti:

"Sadece Ayasofya'yı açmak bile bir tarihi anlatmaya bedeldir. Bu kadar açık ve nettir. Sadece bir camiyi ibadete açmadık biz, dünyaya özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın mührünü vurduk."

Bakan Soylu, konuşmasının sonunda basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik etti.

Programın sonunda, bazı kaymakam ve valilere, hizmetlerinden dolayı çeşitli ödüller verildi. Türkiye'nin farklı bölgelerindeki vali ve kaymakamları ziyaret ederek hizmetlerini haberleştiren gazeteci Yavuz Donat'a da ödül verildi.

Soylu: "Dünyaya özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın mührünü vurduk"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soylu: 'Dünyaya özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın mührünü vurduk' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement