İçişleri Bakanı Soylu: "Allah'a Şükür Yanlış üniforma Giymiş Kimse Görmedim" - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Soylu: "Allah'a Şükür Yanlış üniforma Giymiş Kimse Görmedim"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir sevincim, bir mutlulugˆum var ki onu da burada paylaşmak isterim. İc¸işleri Bakanlıgˆım su¨resince katıldıgˆım onlarca mezuniyet to¨reninin hic¸birinde, Allah'a şu¨ku¨r yanlış u¨niforma giymiş bir kardeşimi go¨rmedim." dedi.

16.08.2018 21:44

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir sevincim, bir mutlulugˆum var ki onu da burada paylaşmak isterim. İc¸işleri Bakanlıgˆım su¨resince katıldıgˆım onlarca mezuniyet to¨reninin hic¸birinde, Allah'a şu¨ku¨r yanlış u¨niforma giymiş bir kardeşimi go¨rmedim." dedi.

Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Stadyumu'nda düzenlenen jandarma ve sahil güvenlik sınıfı sözleşmeli/muvazzaf subay öğrencilerinin diploma törenine katıldı.

Bu mesleğin, tehditlerin savuşturulmasıyla ilgili olduğunu belirten Soylu, bu mesleğin, tek tek gu¨n sayıp, omuzlarındaki yıldızların veya şeritlerin, go¨gˆüsteki bro¨velerin artmasını bekleyerek tatmin olunacak bir meslek olmadığını söyledi.

"Bir sevincim, bir mutlulugˆum var ki onu da burada paylaşmak isterim. İc¸işleri Bakanlıgˆım su¨resince katıldıgˆım onlarca mezuniyet to¨reninin hic¸birinde, Allah'a şu¨ku¨r yanlış u¨niforma giymiş bir kardeşimi go¨rmedim." diyen Soylu, "Helal su¨t emmiş c¸ocuklar go¨rdu¨m. Go¨zleri c¸akmak c¸akmak, yu¨regˆi vatan sevgisiyle dolu aslanlar go¨rdu¨m. Çok şu¨ku¨r ki bugu¨n bu alanda da sizleri o¨yle go¨rdu¨m." diye konuştu.

Süleyman Soylu, tehdidin c¸ok olduğunu ama her gec¸en gu¨n gu¨c¸lendiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tero¨ru¨n, uyuşturucunun, asayiş hizmetlerinde suc¸lunun her tu¨rlu¨su¨yle topyekun mu¨cadele ediyoruz. Bugu¨n tegˆmen ru¨tbesiyle mezun olacak 636 kardeşimizin arasında havacılık grubunda egˆitim almış arkadaşlarımız var. İnşallah bunların sayılarını daha da artıracagˆız. Çu¨nku¨ insanlı ve insansız hava gu¨cu¨mu¨ze ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bu yıl jandarmamıza 3 atak helikopteri aldık. 6 taktik İHA'mız vardı, bu sayıyı 20'ye c¸ıkarttık. Aynı şekilde Sahil Gu¨venlik Komutanlıgˆımıza da hava aracı alımlarımız oldu ve bu yatırımlardan c¸ok olumlu neticeler alıyoruz. Personel kapasitemizi de o¨nemli o¨lc¸u¨de artırdık."

"Çocuklarınızın u¨zerinden ellerinizi asla c¸ekmeyin"

Yeni mezun subayların ailelerine teşekkür eden Soylu, şöyle devam etti:

"Allah sizlerden razı olsun. Bu gu¨zel evlatları yetiştirdiniz, getirdiniz devlet hizmetine teslim ettiniz. Artık birlikte koskocaman bir ailenin u¨yeleriyiz. Aileler, çocuklarınızın u¨zerinden ellerinizi asla c¸ekmeyin. Unutmayın, onların en bu¨yu¨k komutanı, en ru¨tbeli komutanı sizlersiniz. Bir yanlışlarını go¨rdu¨gˆu¨nu¨zde ilk o¨nce uyaracak, du¨stur verecek olan yine sizlersiniz. Hepinize tekrar tes¸ekku¨r ediyor ve sizleri de tebrik ediyorum."

Yeni mezunlara da seslenen Soylu, şunları söyledi:

"Aranızda muvazzaf olanlar da var ama nihayetinde onlar da meslegˆin farklı bir basamagˆına c¸ıkmış oluyorlar. Konuşmamın başından beri size sorumluluklarınızı anlatmaya c¸alıştım ama bir de kendi ic¸ du¨nyanızla meslegˆinizin çatıştıgˆı alanlar vardır. Genç arkadaşlarım, bu meslegˆi kanunla ve vicdanla yapmak zorundasınız. İkisinden biri eksik olursa topal kalırsınız. Başarısız olursunuz. Eliniz, kanun dışı hic¸bir işe gitmesin. Karşılıgˆı ne olursa olsun gitmesin. Vicdanınızı da asla kaybetmeyin. Elinizde silah olacak, emir ve komuta gu¨cu¨ olacak. Egˆer vicdanınızı kaybederseniz, merhametinizi kaybederseniz, zalimlerden olursunuz."

Soylu, bugün Adıyaman'da s¸ehit olan askerlere de rahmet diledi.

İçişleri Bakanı Soylu: "Allah\'a Şükür Yanlış üniforma Giymiş Kimse Görmedim"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Soylu: 'Allah'a Şükür Yanlış üniforma Giymiş Kimse Görmedim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement