İçten: Bu bir İstiklal Mücadelesidir - Son Dakika
Güncel

İçten: Bu bir İstiklal Mücadelesidir

İçten: Bu bir İstiklal Mücadelesidir

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, darbeci ve vesayetçi zihniyetlere asla geçit vermeyeceklerini söyledi.

11.03.2014 16:34

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 12 Mart 71 Muhtırasının 43.yıldönümünde açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de demokrasi ne zaman gelişmeye, ülkenin ne zaman büyümeye geçmesiyle askeri vesayetin ve darbeci zihniyetin iş başına gelerek ülkenin geleceğine karanlık bir ipotek koyduğunu ifade eden Cuma İçten, "Türkiye, 43 yıl önce 12 Mart 1971'de, bir muhtıra ile sarsılmıştır. 9 Mart darbesinin başarısızlıkla sonuçlanmasının intikamını almaya çalışan zihniyet, '60 ihtilalinden sonra Türkiye'ye en büyük zararı vermiştir. O tarihlerdeki Genel Kurmay Başkanı Memduh Tağmaç'ın sözleriyle, "Toplumsal uyanış, ekonomik gelişmeyi aşmıştı." Bu sözlerin anlamı açıktır. Çünkü o dönemin Türkiye'sinde özgürlükler ve gelişen demokratik ortam, düzeni tehdit ediyordu. O nedenle, sistemde, başta Anayasa olmak üzere çok önemli sınırlama yoluna gitmek gerekiyordu. Öyle de oldu. 12 Mart muhtırası ile başlayan süreçte, bilim insanları, gazeteciler, yazarlar, üniversite öğrencileri gözaltına alınıp, işkenceden geçirilmiş ve günahsız insanlar idam edilmişlerdi" dedi.

12 Mart cuntasının yarım bıraktığı karanlığın 12 Eylül darbesiyle tamamlandığını aktaran İçten, "Gelişimin ve demokrasinin karşısında olan darbeci zihniyet, bu ülkenin geleceğini karartmak istemiştir" diyerek darbelerin ve vesayetçi anlayışın demokrasi tarihimizde bir kara leke olduğuna vurgu yaptı.

12 MART MUHTIRASI MECLİS'TE OKUNURKEN CHP'LİLER ALKIŞLAMIŞLARDI

12 Mart Muhtırasının TRT haber spikeri tarafından radyodan okunduğu saatlerde meclis başkanına da verilen muhtıranın, Meclis Başkan vekili Fikret Turhangil tarafından meclis genel kurulunda okunduğunu hatırlatan İçten konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

"Muhtıraya ilk tepki senato başkanı Tekin Arıburnu'ndan geldi. Adalet Partisi milletvekilleri, muhtırayı sessiz bir şekilde karşılarken, CHP'liler muhtırayı alkışlamışlardı. Tıpkı 80'de orduyu görev başına çağırdıkları gibi, tıpkı 28 Şubat'ta ve 17 Aralık'ta yaşananları milli iradeyi hiçe sayarak işlerine geldiği gibi yani bugünkü CHP neyse o günde aynıydılar. Ama hamd olsun ki AK Parti iktidara geldiğinden beri dik durarak başta sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın onurlu ve dirayetli tavrıyla tüm bu darbeler ve vesayetçi karanlık, AK Partimizin ışığıyla tarihe gömülmüştür.

17 ARALIK DARBE GİRİŞİMİ MİLLİ İRADEYE KARŞI YAPILMIŞTIR

17 Aralık darbe girişimi milli iradeye karşı yapılmıştır. 12 yıllık iktidarımızda milletten uzak olup, tepeden bakanlar, sandıkta hesaplaşmayı göze alamayanlar son bir hamle yaparak, bir kere daha milleti ayak oyunlarıyla ele geçirmek istemişlerdir. Ama hamd olsun ki biz bu kirli oyuna dur dedik, engelledik. Bizi buraya millet getirdi, sadece ve millet götürür. Zaten bu kirli ve karanlık zihniyet, en sert cevabı 30 Mart günü milletten alacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Elbette ki 12 Martçılar ve yandaşları olacaktır. Ama unutmasınlar onların olduğu karanlığı da biz aydınlatacağız.

YENİ İSTİKLAL SAVAŞI BAŞLAMIŞTIR VE KAZANAN ÜLKEMİZ OLACAKTIR

Seçime sayılı günler kala neler olduğunu nasıl kirli oyunlar döndüğünü artık herkes görüyor ve çıkan pis kokuların da herkes farkında. Başbakanımızın dediği gibi bu olay artık bir İstiklal Mücadelesidir. Ve göreceksiniz ki bu yeni İstiklal savaşını kazanan Allah'ın izniyle biz yani ülkemiz olacaktır. Çözüm Süreci olacaktır. Bu anlamda İstiklal Marşımızın da kabulünün yıldönümü olan 12 Mart bence her zamankinden farklı bir anlam taşımaktadır. Kurtuluş Savaşı'nda milletimiz el ele tarihe geçen büyük bir mücadele vermiştir. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde en zor şartlarda bile yılmayan, yıkılmayan ve her şeyini ortaya koyarak vatanına sahip çıkan aziz milletiniz bu oyunlara da dur diyecektir. Mehmet Akif Ersoy'un güçlü kaleminden çıkan kelimeler milletimizi öyle derin, öyle kapsamlı tahlil etmiştir ki, onun dizelerinde herkes kendinden bir parça bulmuştur. Milli Mücadele'nin en çetin döneminde bu eşsiz anıt, nasıl milletimizin şahlanışının sembolü olmuşsa şimdi de Yeni Türkiye'nin AK Partimizin özgürlük mücadelesiyle birlikte şahlanışının sembolü olacaktır"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İçten: Bu bir İstiklal Mücadelesidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement