İkv, Türkiye Delegasyonu'nun Yeni Başkanını Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

İkv, Türkiye Delegasyonu'nun Yeni Başkanını Ziyaret Etti

İktisadi Kalkınma Vakfı, yeni başlık açılmasıyla ilişkilerin ivme kazandığı Avrupa Birliği yetkilileri ile temaslarını sürdürüyor.

03.04.2014 15:07

İktisadi Kalkınma Vakfı, yeni başlık açılmasıyla ilişkilerin ivme kazandığı Avrupa Birliği yetkilileri ile temaslarını sürdürüyor.

İKV Başkanı Õmer Cihad Vardan, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, Brüksel Temsilcisi M. Haluk Nuray ve TOBB AB Daire Başkanı Mustafa Bayburtlu'dan oluşan İKV Heyeti, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanlığına yeni atanan ve 16 Nisan 2014 tarihi itibariyle resmen görevine başlayacak olan Büyükelçi Stefano Manservisi ile Brüksel'de biraraya geldi.

Görüşmede Õmer Cihad Vardan başkanlığındaki İKV Heyeti öncelikle, Büyükelçi Manservisi'yi yeni görevinden dolayı kutladı. İKV ve İKV'nin çalışmaları hakkında Büyükelçi Manservisi'ye ayrıntılı bilgi veren İKV Heyeti, yeni dönemde yapılması öngörülen çalışmalar hakkında Büyükelçiyi bilgilendirirken, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ile ortak çalışmalar ve işbirliğine açık olduklarını ifade ettiler.

16 Nisan 2014 tarihi itibariyle resmen görevine başlayacak olan Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Stefano Manservisi ise Başkanlığı dönemindeki öncelikleri hakkında İKV heyetini bilgilendirdi.

Bu çerçevede Büyükelçi Manservisi, Türkiye-AB Geri Kabul Anlaşması ve hemen sonrasında başlayan Türk vatandaşlarına yönelik vize serbestliği diyaloğu ile Türkiye-AB üyelik müzakereleri süreci ve sürecin ekonomik entegrasyon boyutuna önem vereceğini, bu süreçte de özellikle Gümrük Birliği ve AB-ABD arasında müzakereleri süren Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı'nı yakından takip edeceğini söyledi.

(OSS)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İkv, Türkiye Delegasyonu'nun Yeni Başkanını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement