Management Centre Türkiye (MCT) tarafından 1995'ten bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen İnsan Kaynakları Zirvesi, 15 – 16 Şubat 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar'da "DNA – Decoding The New Age" – "Yönetim, Yeni Çağın Kodları ile Yeniden Yazılıyor" temasıyla 22'nci kez kapılarını açtı. Zirvede 2 gün boyunca 17'si yabancı 86 konuşmacı, yönetim ve İnsan Kaynakları alanındaki en güncel uygulamaları, sorunları ve fırsatları katılımcılara aktaracak.
Konferans başkanlığını "Forty Over 40 2015" listesinde yer alan ve dünyada takip edilmesi gereken 40 kadın arasında gösterilen Management Centre Türkiye Genel Müdürü Didem Gürcüoğlu Tekay ile Management Centre Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Alper Utku üstlendiği zirvenin ilk gününde Sanayi 4.0 devriminin insan kaynaklarına etkileri tartışıldı.
Finansbank ve Kariyer.net'in Ana Sponsorluğunu üstlendiği zirvede konuşan Management Centre Türkiye CEO'su Tanyer Sönmezer, "Sanayi 4.0 hayatımıza birçok şey getiriyor. Sanayi devrimi kocaman bir dalga gibi fiziksel, dijital ve biyolojik bir dönüşüme neden oluyor" dedi. Robot teknolojilerinin artık bilim kurgu olmadığını hatırlatan Sönmezer, "Robotlar yakın gelecekte çalışma arkadaşlarımız olacak. Iphone telefonları üreten fabrikada şu anda 26 bin robot görev yapıyor. Bu örnekler her geçen gün artacak. Bugün iş dünyasında kadın ve erkek eşitliğini tartışıyoruz ama inanın yakın zamanda kadın, erkek ve robot eşitliğini değerlendirmeye başlayacağız. Değişim çok hızlı gerçekleşiyor" diye konuştu.
Zirvenin ilk gününde konuşan, 2014'te Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen Virginia Üniversitesi'nden Prof. Dr. Vamık Volkan, yıllarca büyük grupların psikolojisini araştırdığını ve bazı iletişim problemlerinin temelinde grupların birbirleri arasındaki eski ilişkilerin yer aldığını söyledi. Rusya ve Estonya arasında da bu tarz bir ilişki bulunduğunu belirten Volkan, yıllar önce SSCB'nin dağılmasına rağmen halen Estonya'da 3 kişiden 1'inin zorunda olmamasına rağmen Rusça konuştuğunu belirtti.
2 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK
2 gün boyunca devam edecek zirvenin konuşmacıları arasında; çalışmaları New York Times gibi önemli yayınlarda yer alan, birçok işletmede üst düzey yöneticilik ve danışmanlık yapan Impact 7 Generation CEO'su Brian Chossek, çeşitli ulusal ve uluslararası organizasyonlar tarafından pek çok ödüle layık görülen, 27 ülkeden gelen destekle son olarak 2014'te Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen Prof. Dr. Vamık D. Volkan, eş yazarlığını yaptığı "Bilmemek: Belirsizliği Fırsata Çevirme Sanatı" kitabı ile 2015'te İngiltere'de "Yılın Kitabı" ödülünü kazanan Liderlik Eğitmeni ve Danışman Diana Renner, Dünya Ekonomik Forumu tarafından "Dünyayı Şekillendirenler"den biri olarak belirlenen, Stratejist ve Dijital Antropolog Rahaf Harfoush, kurumsal liderlik ve değişim alanlarında lider uygulayıcılar ve öğretim üyeleriyle uzun yıllar çalışan The Right Conversation Araştırma Direktörü John Higgins, Birleşmiş Milletler Çevre Programı iyi niyet elçisi ünlü fotoğrafçı, gazeteci, muhabir ve çevreci Yann Arthus- Bertrand gibi birbirinden önemli isimler yer alacak.
YILMAZ ERDOĞAN'DAN "DELİŞİM ÇAĞRISI"
Zirvede "Delişim Çağrısı" başlıklı sunum yapan Yılmaz Erdoğan, anılarıyla katılımcıları güldürdü. 2009'da vejetaryen olmaya karar verdiğini belirten Erdoğan, "Doktora gittim, beni hayata küstürdü.
8 tane ilaç yazdı bana. Babaannemin bin ilacı vardı, hangisinin hangisi olduğunu anlamazdık. Onun gibi hissettim. Doktora kilit bir soru sordum. 'Ben bu ilaçları ne kadar kullanacağım' dedim. 'Ömürboyu' dedi. Annemi aradım. Vejetaryen olduğumu söyledim. Anlamadı ama 'hayırlı olsun evladım' dedi. Et yemiyorum diyorum ama kendime vejetaryen yerine yeni bir model buldum. Keyfeteryan. Yani bazen çaktırmadan" diye konuştu. Erdoğan, konuşmasını, "ezber bilgiyi değil 'yapabilgi'yi arttırmalı ve bunu sanatla birleştirmeliyiz" sözleriyle bitirdi.
ZİRVEYE SANAT DOKUNUŞU
Henüz 22 yaşındayken hayatı belgesel olan müzisyen Karsu da Yılmaz Erdoğan ile aynı oturumda yaptığı "Yeni Neslin Kodu: Elini Kaldır!"başlıklı konuşmasında, imkansızlıkla dolu kariyer hayatında başarıya nasıl ulaştığını ve hayat deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Amsterdam'da babasına ait restoranda keşfedildiğini belirten ve dünyaca ünlü salonlarda konser verdikten sonra girdiği konservatuar sınavını kazanamadığını belirten Karsu, "Tüm olumsuzluklara rağmen çalışmaya devam ettim. Birden dağın tepesine çıkmadım. Önce merdiven yaptım" dedi. Karsu, konservatuara girememesinin kendisini çok üzdüğünü fakat ileride kendi konservatuarını açmayı planladığını söyledi. Karsu, konuşmasının ardından özel olarak seçtiği parçaları piyano eşliğinde seslendirdi. Zirvenin ikinci gününde Levent Yüksel de, İş'te Koro'nun Clear sponsorluğunda gerçekleştirilecek konserine eşlik edecek.
MCT Danışmanlık Hakkında:
MCT Danışmanlık, Organizasyonel Gelişim ve İnsan Kaynakları alanlarında 1992 yılından bu yana hizmet veren bir yönetim danışmanlık şirketidir. 1995 yılından itibaren her yıl düzenlenen "İnsan Kaynakları" ve "Pazarlama Zirvesi" gibi etkinlikler ile binlerce profesyoneli bir araya getiren MCT Danışmanlık, Investors in People (IIP) ve Investor in Customers (IIC) gibi insan kaynakları alanında tüm dünyada kabul gören ödülleri almanın yanı sıra, 2012 yılında da The Work Style Magazine tarafından "Dünyanın En İyi Çalışma Kültürüne Sahip 10 Şirketi" arasında gösterilen ilk ve tek Türk şirketi olma başarısını göstermiştir. 2012 yılında Birleşik Krallık merkezli The Insights Group'un, 2013 yılında ise Amerika merkezli 140 ülkede faaliyet gösteren Society For Human Resource Management (SHRM)'ın Türkiye'deki tek resmi iş ortağı oldu. Hizmet verdiği alanlarda daima öncü rol oynayan MCT Danışmanlık, Mayıs 2012'de İMKB Gelişen Hizmetler Piyasası'nda ( Borsa İstanbul A.Ş.) halka açılarak Türkiye'nin halka açık ilk ve tek danışmanlık şirketi olma gururunu yaşamıştır.
Son Dakika › Güncel › İnsan Kaynakları Zirvesi başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?