Iran'da Argolu Seçim Tartışması Adaylar Son Kez Canlı Yayında Tartıştı - Son Dakika
Güncel

Iran'da Argolu Seçim Tartışması Adaylar Son Kez Canlı Yayında Tartıştı

Iran'da argolu seçim tartışması Adaylar son kez canlı yayında tartıştıEkber Karabağ Tahran, 13 Mayıs (DHA)- İran'da 19 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa süre kala adaylar son kez canlı yayında kozlarını paylaştı.

13.05.2017 11:14

Iran'da argolu seçim tartışması Adaylar son kez canlı yayında tartıştı

Ekber Karabağ Tahran, 13 Mayıs (DHA)- İran'da 19 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa süre kala adaylar son kez canlı yayında kozlarını paylaştı. Çekişmeli geçen münazarada, adayların tartışması zaman zaman argo kelimelerin kullanılmasına kadar vardı.

Gündem konusu olarak ülkenin ekonomik sorunlarının masaya yatırıldığı tartışmaya, adayların karşılıklı olarak birbirini yolsuzluk yapmakla itham etmesi damgasını vurdu.

Adaylardan Tahran Belediye Başkanı Muhammed Bakır Galibaf kameraya gösterdiği kağıtlarla Cumhurbaşkanı Ruhani ve 1. Yardımcı Cihangiri'nin Tahran'da haksız yere arsa elde ettikleri iddia etti . Ruhani'yi yalancı olmakla suçlayan Galibaf'ın konuşmasında argo ifadeler de kullanması dikkat çekti.

İddiaları reddeden Ruhani, canlı yayında mal varlığını gösteren Galibaf'ı riyakar davranmakla suçlayarak sert sözlerle hedef aldı.

Ruhani, Galibaf'ın Tahran polis şefi olduğu dönemde üniversitedeki eylemeleri şiddet kullanarak bastırmak istediğini anacak eski Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri olarak kendisinin bunu önlediğini öne sürdü.

Diğer muhafazakar rakibi İbrahim Reisi'ye de yüklenen Ruhani, Reisi'nin seçim mitinglerinin ülkenin güvenlik kurumları tarafından devletin parasıyla organize edildiğini öne sürdü.

Eski başsavcı olan Reisi ise Cumhurbaşkanı Ruhani'nin yakın çevresinin haksız yere yüksek miktarda mal edindiğini ve Ruhani'nin pozisyonunu kullanarak bu konuda soruşturma yapılmasının önüne geçtiğini iddia etti.

Altı adayın yarıştığı İran'daki cumhurbaşkanı seçimleri önümüzdeki cuma günü yapılacak.

Iran\'da Argolu Seçim Tartışması Adaylar Son Kez Canlı Yayında Tartıştı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Iran'da Argolu Seçim Tartışması Adaylar Son Kez Canlı Yayında Tartıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement