İran ordusu, ABD- İsrail'in bölgedeki radarlarının önemli bir kısmının imha edilmesinin ardından, İsrail'deki hedeflerin daha kolay vurulduğunu duyurdu.
İran medyasında yer alan haberlere göre, İran Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Ekreminiya, Silahlı Kuvvetlerin insansız hava araçları (İHA) ve füze birliklerinin gerçekleştirdiği son operasyonlara ilişkin bilgi verdi.
İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun düşman hedeflerine modern kontrol sistemleri ve ileri teknolojiye dayalı hassas saldırılar düzenlediğini belirten Ekreminiya, bu operasyonların düşman mevzilerinin etkili biçimde hedef alınmasını sağladığını söyledi.
Ekreminiya, "Düşmanın radar kapasitesinin önemli bir kısmı imha edildi. Bu durum, Hayfa'daki askeri üsleri vurmayı, eskisine kıyasla daha kolay hale getirdi" ifadelerini kullandı.
İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı.
İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.
ABD-İsrail saldırılarında, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü.
İranlı yetkililere göre, ABD-İsrail saldırılarında 1332 kişi hayatını kaybetti.
Son Dakika › Güncel › İran ordusu: ABD ve İsrail'in bölgedeki radarlarının önemli bir kısmı imha edildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.