Isparta Belediyesine Yönelik Operasyonla İlgili Dava - Son Dakika
Güncel

Isparta Belediyesine Yönelik Operasyonla İlgili Dava

Isparta Belediyesine Yönelik Operasyonla İlgili Dava

Isparta Belediyesine yönelik operasyon kapsamında Belediye Başkanı Günaydın'ın da aralarında bulunduğu 82 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi Davanın 15'inci duruşmasında savcılık, mahkeme heyetine sunduğu mütalaada sanıkların tamamının "Örgüt kurma ve yönetme ile örgüt üyeliği" suçlamasından beraatini istedi.

18.03.2014 13:52

Isparta Belediyesine yönelik operasyon kapsamında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın da aralarında bulunduğu 82 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 15'inci duruşmasına "Örgüt kurma ve yönetme, örgüt üyeliği, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma" suçlarından tutuksuz yargılanan 34 sanık ve avukatları katıldı. Başkan Günaydın ile diğer tutuksuz sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmaya katılan sanıklar ve avukatları hazırlanan ikinci bilirkişi raporuna itiraz ederek, bilirkişinin kendini mahkeme yerine koyduğunu ve taraflı davrandığını iddia etti.

Sanık avukatlarından Bekir Nayır, mahkeme emanetinden sanıklara ait ses kayıtlarının orijinallerini istediklerini, Ulusal Kriminal Büro isimli bir şirkete incelettikleri ve orijinal tapeler ile mahkemedeki tapeler arasında farklılıklar bulunduğunu öne sürdü.

Sanık avukatlarından Ülkem Baş ise sanıklara ait dinleme ve teknik takip kararının İzmir'deki Özel Yetkili Mahkeme tarafından verildiğini hatırlatarak, yakın zamanda çıkan özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ile ilgili yasa çerçevesinde iletişim tespitleri ve teknik takiplerin hiçbir hükmünün bulunmadığı gerekçesiyle dosyadan çıkarılmanı talep etti.

Avukat ve sanıkların dinlenmesinden sonra Cumhuriyet Savcısı Murat Kılıç, dava dosyası hakkında mütalaasını sunmak istedi. Sanık avukatlarından Ömür Cevheroğlu, mütalaanın okunmasına itiraz ederek, 30 Mart'ta bir seçim olduğunu, verilecek mütalaanın kamuoyunu yanlış yönde etkileyeceğini savundu.

Cevheroğlu, ayrıca öncelikle sanık avukatlarının yeniden bilirkişi oluşturulması talebinin değerlendirilmesini istedi.

Mahkeme başkanı Suat Yürekli, avukatların taleplerini değerlendirmek üzere duruşmaya 20 dakika ara verdi. Mahkeme heyeti, aradan sonra sanık avukatlarının talebini dosyaya yenilik getirmeyeceği gerekçesiyle oy çokluğu ile reddetti.

Savcı sanıklara "örgüt" suçlamasından beraat istedi

Daha sonra Cumhuriyet Savcısı Kılıç, hazırladığı mütalaasını mahkeme heyetine sundu. Mütalaada sanıkların tamamına "Örgüt kurma ve yönetme ile örgüt üyeliği" suçlamalarından beraat istendi. Ayrıca aralık ayında vefat eden sanık Osman Gazi Aksoy'un davadan düşürülmesi talep edildi.

Savcı, mütalaasında 13 ayrı olaydan üçünde, aralarında Belediye Başkanı Günaydın'ın da bulunduğu kişiler hakkında "İhaleye ve edimin ifasına fesat karıştırmak" suretiyle hem firma sahibinden hem de belediye kaynaklarından haksız kazanç sağladıkları, belediyeyi zarara uğrattıkları gerekçesiyle ceza talep etti.

Mahkeme heyeti, mütalaanın değerlendirilmesi ve sanık avukatlarının savunmalarını yapmaları için duruşmayı 29 Nisan'a erteledi.

Sanık avukatlarından Bekir Nayır, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, savcının mütalaasını genel itibarıyla kabul etmediklerini belirterek, "Çünkü her şeyden önce anladığımız kadarıyla savcının son bilirkişi raporunu esas aldığını görüyoruz. Bilirkişi raporunun çok açıkça hukuka aykırı olduğu, tamamen kopyala yapıştır yöntemiyle hazırlandığı bu kadar açıkken savcının raporu kabul etmesini hukuka uygun bulmuyoruz" dedi.

Mütalaada çok suçlamanın bulunduğunu, bu arada beraat isteğinin de var olduğunu dile getiren Nayır, savcının iddianamede "İhaleye fesat karıştırma, zimmet, irtikap" suçlamalarıyla açılan dosyaları "Görevi kötüye kullanma" olarak değiştirdiğini bildirdi.

Nayır, dosyada artık sona doğru yaklaşıldığının görüldüğünü sözlerine ekledi.

Olayın geçmişi

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 23 Eylül 2011'de Isparta Belediyesine düzenlenen operasyonda, önce Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, bazı belediye çalışanları ve belediyeye iş yapan 28 kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyon sonrası hazırlanan iddianamede, aralarında Belediye Başkanı Günaydın'ın da bulunduğu 82 sanık Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlamıştı. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Isparta Belediyesine Yönelik Operasyonla İlgili Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement