İsrail'den Hakan Fidan'a Tehdit - Son Dakika
Güncel

İsrail'den Hakan Fidan'a Tehdit

İsrail\'den Hakan Fidan\'a Tehdit

Jewis Press'de Yori Yanover imzası ile çıkan "Turkey Exposed 10 Israeli Agents in Iran" başlıklı makalede Hakan Fidan açıkça tehdit edildi.

18.10.2013 07:59  Güncelleme: 09:25

Göreve geldiği günden bu yana İsrail kaynaklı imaj zedeleme ve algı operasyonlarına maruz kalan MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik uluslar arası kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırma saldırılarına yeni bir halka eklendi.

Washington Post makalesinde, MİT Müsteşarı'nın İran'a İsrail hesabına çalışan ajanların listesini verdiği öne sürüldü. Jewis Press isimli gazetede Yori Yanover imzası ile çıkan "Turkey Exposed 10 Israeli Agents in Iran" başlıklı makalede Hakan Fidan açıkça suikaste uğramakla tehdit edildi. Jewish Press resmen "Eğer biri bir sabah arabasında sürpriz bulmayı hak ediyorsa o kişi Türkiye İstihbarat şefi Hakan Fidan'dır." dedi. 

ONE MINUTE PANELİNİN MODERATÖRÜ

Daha önce Washington Times ve Wall Street Journal’da yayınlanan ve Fidan’a yönelik “iftira” olarak nitelenen suçlamalarda bulunan makalelerin devamı niteliğinde bir yazı Washington Post gazetesinde yayınlandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos Dünya Ekonomik Forumu sırasında İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e “one minute” çıkışını yaptığı panelin moderatörü olan gazeteci David İgnatius imzasıyla yayınlanan makalede, MİT Müsteşarı Fidan’a yönelik ağır ithamlarda bulunuldu.

"MOSSAD İÇİN ÇALIŞAN İRAN'LI AJANLARIN KİMLİKLERİNİ TAHRAN'A VERDİ"

MİT Müsteşarı Fidan’în, 2012 yılında İsrail adına casusluk yapan İranlıların kimliklerini Tahran’a verdiği öne sürülen haberde, Amerikan yönetiminin bu iddialara prim vermediği ve Türkiye ile ilişkilerini olumlu mecrada sürdürmeye devam ettiği şeklindeki vurgu da dikkat çekti.

BAŞBAKAN'IN DANIŞMANINDAN YANIT: TUTARSIZ

Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank, Ankara'nın MOSSAD için çalışan 10 İranlı ajanı Tahran'a ihbar ettiği iddiasını ortaya atan Washington Post'un köşe yazarlarından David Ignatius'a yanıt vererek, "Hükümete ve istihbarata karşı uluslararası psikolojik harp harekatından önümüzdeki uzun seçim döneminde vazife çıkaranlar mutlaka olacaktır" dedi.

Varank, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ignatius yazısı o kadar tutarsız ki. İstihbarat dünyasında işler anlaşmalarla yürür, 'ummazdı' 'hayal etmezdi'lerle istihbaratçılık mı olur? Sonbahar sıcak geçecekti ya hani? Baktılar olmuyor, hükümetin ve istihbaratın itibarına yönelik uluslararası kampanyaya hız verdiler. Hükümete ve istihbarata karşı uluslararası psikolojik harp harekatından önümüzdeki uzun seçim döneminde vazife çıkaranlar mutlaka olacaktır" ifadelerini kullandı.

İSRAİL'DEN HAKAN FİDAN'A TEHDİT

Bir adım ileri giden "The Jewish Press" adlı internet sitesinde haberle ilgili yayınlanan analizde de MİT Müsteşarı Hakan Fidan şu ifadelerle adeta tehdit edildi: "Amerikalılara göre, burada suçlanması gereken 50 yılık işbirliğinin ardından Türkiye'nin bunu yapmayacağını düşünmüş olan MOSSAD. Bu da demek oluyor ki, MOSSAD naif davranmış olabilir. Bir sabah arabasında özel bir sürprizi hak eden varsa o da Türkiye istihbarat şefi Hakan Fidan'dır."

DAVUTOĞLU YALANLADI

Konya'da soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu haberde yeralan iddiaları yalanladı. Davutoğlu, "Aslında Hakan Fidan ile ilgili ortaya konan iddialar gerçekdışı olmanın yanında, sayın Fidan'ın görevini ne kadar mükemmelen yaptığını da ortaya koyuyor. Kara propaganda." dedi. 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İsrail'den Hakan Fidan'a Tehdit - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement