İsrail Gazze'de İran'ı Vurdu! - Son Dakika
Güncel

İsrail Gazze'de İran'ı Vurdu!

İsrail Gazze\'de İran\'ı Vurdu!

İddiaya göre İsrail 161 kişiyi öldürdüğü Gazze saldırılarını İran savaşına hazırlık amaçlı yaptı.

22.11.2012 00:37  Güncelleme: 13:56

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 8 gün boyunca süren Gazze saldırılarının bilançosunu 161 ölü, bin 222 yaralı olarak açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlıkta resmi olarak 138'i erkek, 23'ü kadın olmak üzere 161 ölü, 869'u erkek, 353'ü kadın olmak üzere bin 222 yaralının kayıtlı olduğunu bildirdi.

Kudra, İsrail'in saldırılarında ölenlerin arasında 42 çocuk, 18 yaşlı, 2 gazeteci, sağlık görevlisi ve sivil savunmadan 1 kişinin bulunduğunu belirtti.

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, İsrail'le Filistinli gruplar arasındaki ateşkesin saat 21.00 itibarıyla başlayacağını duyurmuştu.

İsrail, Gazze'ye yönelik saldırıları, 14 Kasım'da Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları Komutanı Ahmet el-Caberi'ye düzenlediği suikast ile başlamıştı.

İSRAİL PROVA İÇİN VURDU

İran füzeleri tarafından devamlı tehdit altında hisseden İsrail'in, Gazze saldırılarını bir prova olarak yaptığı iddia edildi. İran'dan gelebilecek füzeleri imha etmede Demir Kubbe'yi Gazze'de test eden İsrail, provasını yüzlerce ölüme rağmen başardı. Gazze'den atılan 1000'den fazla füzenin 400'ü havada imha edildi.

İsrail'in bu kanlı provasının itirafı ise İsrailli güvenlik uzmanı Yiftah Shapir'den geldi. Shapir, "İsrail, Demir Kubbe'yi muhtemel bir İran saldırısı öncesinde denemek için Gazze'yi hedef tahtası yaptı. Başarıyla da bu denemesini yaptı. İran'a da böylece gözdağı vermiş oldu. Demir Kubbe'nin isabet oranı yüzde 90 başarı sağladı" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Gazze'de İran'ı Vurdu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement