İsraillilere Göre Hükümet Yanlış Yolda - Son Dakika
Güncel

İsraillilere Göre Hükümet Yanlış Yolda

İsraillilere Göre Hükümet Yanlış Yolda

İsrail'de yapılan bir ankete göre halkın büyük çoğunluğu, hükümetin yanlış yolda olduğunu düşünüyor.

06.05.2014 16:28

İsrail'de yapılan bir ankete göre, halkın büyük çoğunluğu İsrail hükümetinin yanlış yolda olduğunu düşünüyor.

Yedioth Ahronoth gazetesinin, İsrail'in kuruluşunun 66. yıldönümünde yayınladığı ankete göre, halkın yüzde 54'ü İsrail'in yanlış yolda olduğuna inanırken, doğru yolda olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 29'da kaldı. Ankete katılanların yüzde 17'si ise görüş bildirmek istemedi.

Ankete katılanların yüzde 52'si son zamanlarda ülkede tartışma konusu olan, "batı toplumu israil'e karşıdır" söylemine katıldığını ifade etti.

Ankette kendisine sağcı diyenler yüzde 51, solcu diyenler yüzde 27, ikisinin arası diyenler ise yüzde 22 olarak çıktı.

Öte yandan ankete katılanların yüzde 53'ü kendisini laik, yüzde 26'sı muhafazakar ve yüzde 21'i ise dindar olarak nitelendirdi.

Gazete, anketi 24-28 Nisan arasında 500 kişiyle gerçekleştirmesine rağmen, ancak dün yayınladı. Anketin yayınlanmasına paralel olarak, İsrail'de yayın yapan farklı gazete ve televizyonların "İsrail'in varlığını tehdit eden unsurları" gündeme getirmesi dikkati çekti.

Haaretz Gazetesi, Kanal 10 ve Kanal 2 gibi İsrail'in önde gelen medya organları, Suriye savaşını ve İsrail karşıtı grupları, Hizbullah'ın Lübnan'daki askeri varlığı ve Hamas'ın füze gücünü arttırıp silahlanmasını, "İsrail'in varlığı için tehdit unsurları" şeklinde gündeme taşımıştı.

Söz konusu medya organları ayrıca uluslararası alanda, bilhassa Avrupa ülkelerinde artış gösteren İsrail karşıtlığı ve ekonomik tecritleri de tartışmaya açmıştı.

Avrupa Birliği'nin, İsrail'in Kudüs'te yeni yerleşim yerleri inşa etmesine tepki gösterip bu konuda yaptığı yardımları ve işbirliğini durdurma kararı alması üzerine bazı şirketler İsrail'le işbirliğini kesmişti.

14 Mayıs 1948 yılında Birleşmiş Milletler'de (BM) bağımsız devlet olarak kabul edilen İsrail,14 Mayıs yerine İbrani takvimine göre 5 Mayıs'ı kuruluş günü olarak kutluyor. - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsraillilere Göre Hükümet Yanlış Yolda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement