İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nda Ana Tablo Maçları Yarın Başlayacak - Son Dakika
Güncel

İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nda Ana Tablo Maçları Yarın Başlayacak

İstanbul Cup Tenis Turnuvası\'nda Ana Tablo Maçları Yarın Başlayacak

Organizasyonun Açılış Toplantısı, Topkapı Sarayı'nda Gerçekleştirildi

25.07.2010 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ORGANİZASYONUN AÇILIŞ TOPLANTISI, TOPKAPI SARAYI'NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nın açılış toplantısı yapıldı.

Topkapı Sarayı birinci avlusu içinde bulunan Karakol Restaurant'ta gerçekleştirilen toplantıda, WTA Tour Yönetim Kurulu Başkanı Stacey Allaster, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, federasyon yönetim kurulu üyeleri Osman Tural, Cengiz Durmuş, sporcular 1 numaralı seri başı Francesca Schiavone, geçen yılın şampiyonu Vera Dushevina, Andrea Petkovic, teklerde mücadele edecek Türk sporcular Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, Başak Eraydın ile çiftlerde yer alacak İpek Şenoğlu hazır bulundu.

Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin teniste uluslararası platformda daha iyi yerlere gelebilmesi için bu tür uluslararası düzenlemeye büyük gayret gösterdiklerini belirtirken, gelecek sezondan itibaren 3 yıl süreyle WTA Championship'in de (Sezon Sonu Turnuvası) İstanbul'da organize edilecek olmasının önemine değindi. WTA Yönetim Kurulu Başkanı Stacey Allaster ise ilk kez geldiği İstanbul'un ve turnuvanın kendisini çok heyecanlandırdığına değinerek, şunları söyledi:

"İstanbul'la ilgili çok şey duydum ve bu benim ilk gelişim. Burada bulunmaktan da çok memnunum. İstanbul Cup'ın 6. yılı son derece başarılı bir şekilde yapılıyor. Ayrıca gelecek sene de WTA Championship turnuvasıyla dünya sıralamasının teklerde en iyi 8 sporcusu, çiftlerde ise en iyi 4 ekibi İstanbul'da maç yapacaklar. WTA olarak İstanbul'da olmaya devam edeceğiz. Bu organizasyonların gerçekleşmesinde başta Türk hükümeti olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

Fransa Açık Tenis Turnuvası'nın (Roland Garros) şampiyonu olarak İstanbul'a gelen ve İstanbul Cup'ın 1 numaralı seri başı konumunda bulunan İtalyan sporcu Francesca Schiavone, güzel bir hafta geçmesi temennisinde bulundu.

Toplantıda anons yapılırken isminin telaffuz ediliş şekliyle dalga geçen İtalyan sporcu, konuşmasında "Böyle muhteşem bir şehirde olmaktan son derece mutluyum. Umarım güzel bir hafta geçiririz. Genç Türk tenisçilerin yetişmeleri için iyi bir gösteri olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullanırken, daha sonra elindeki kağıttan okuyarak Türkçe, "İyi günler" dedi.

İstanbul Cup'ın son şampiyonu Rus sporcu Vera Dushevina ise açıklamasında, "Geçen sene benim için güzel ve başarılı bir tecrübe oldu burası.

Güzel anılarım var. Bu sene umarım yine başarılı bir turnuva geçiririm. Zorlu bir turnuva olacak çünkü karşımızda Roland Garros şampiyonu var" şeklinde konuştu. Turnuvanın tekler bölümünde mücadele edecek Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen ve Başak Eraydın ile çiftlerde Andrea Petkrovic ile birlikte yer alacak İpek Şenoğlu da kendileri adına iyi bir turnuva geçmesi temennisinde bulundular. İstanbul Cup'ın ilk yıllarında yabancı sporcuların gelmekte yaşadıkları tereddütleri hatırlatarak, "Şimdi ise (Gelsek katılabilir miyiz) diye soruyorlar" ifadelerini kullanan İpek Şenoğlu, gelinen noktanın son derece sevindirici olduğunu aktardı.

Toplantının sonunda Topkapı Sarayı avlusunda özel hazırlanan mini tenis kortunda küçük bir gösteri yapan sporcular, daha sonra geleneksel kıyafetlerle fotoğraf verdi. WTA Tour Yönetim Kurulu Başkanı Stacey Allaster ile Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç da geleneksel kıyafetler giyip, sporcularla birlikte basın mensuplarına poz verdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nda Ana Tablo Maçları Yarın Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement