İstanbul Trafiğini Bloomberg Çözecek - Son Dakika
Güncel

İstanbul Trafiğini Bloomberg Çözecek

İstanbul Trafiğini Bloomberg Çözecek

New York Times gazetesi, New York eski belediye başkanı Bloomberg'in İstanbul trafiğini çözmek için proje hazırladığını yazdı.

26.08.2014 07:35  Güncelleme: 08:25

New York Times gazetesi, New York eski belediye başkanı Bloomberg'in haziranda Türkiye ziyaretinin detaylarını aktaran bir habere imza attı. Haberde, Türkiye'deki sigara içme oranlarını düşüren "Dumansız Hava Sahası" projesinin mimarı ve fonunu sağlayan kişi olan Michael Bloomberg'ün bir projesinin de İstanbul'u trafikten kurtarmak olduğu aktarılıyor.

Bloomberg'e Türkiye gezisi sırasında eşlik eden New York Times muhabiri Landon Thomas Jr.'ın haberine göre, 35 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin 16'ıncı insanı olan Bloomberg, ölmeden önce tüm parasını dünyayı daha yaşanılabilir bir yer haline getirecek projelere harcamayı düşünüyor.

SİGARA İÇME ORANI DÜŞECEK

Bllomberg'ün projeleri arasında İstanbul sakinlerinin en büyük şikayetlerinden biri olan trafiği azaltmak ve Türkiye'deki sigara içme oranını daha da düşürmek yer alıyor.

PROJE ERDOĞAN'A İLETİLDİ

ABD'nin New York kentine 2003 yılında sigara yasağını getiren Bloomberg, servetini kullanarak dünyada en fazla sigara içilen ülkelere bu projesini ihraç etmek için kolları sıvamıştı. Bu ülkelerden biri de Türkiye idi. Bloomberg'ün vakfı önce Türkiye'deki sigara karşıtı dernekler, aktivistler ve sağlık çalışanları ile temasa geçti. New York Times'ın haberine göre, Bloomberg'ün belediye başkanı olduğu sırada çalıştığı Kelly Henning, Türkiye'deki kampanyanın liderliğini üstlendi. Sağlık Bakanlığı ile bağlantıları olan Türk uzmanlar, o dönemde başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın kulağını çınlattı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri aracılığıyla projeden haberdar olan Erdoğan da tam destek sözü verdi. Böylece Toraks Derneği ile ortaklaşa yürütülen "Dumansız Hava Sahası" projesi doğdu.

"TÜRKİYE SAYESİNDE NOBEL ALACAĞIM"

Projesinin başarılarını yerinde incelemek için Türkiye'ye gelen Bloomberg, İstanbul'da Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi üyeleriyle buluşmuştu. Bu görüşmedeki anektodların aktarıldığı habere göre Bloomberg, "Türkiye harika bir örnek, diğer ülkelere de bu başarı aktarılabilir" dedi. Bloomberg, "Kim bilir belki de bu sayede Nobel Ödülü alırım" diye de espri yaptı.

Bloomberg, Türkiye ziyareti sırasında özel jeti ile Rize'ye giderek Erdoğan'ı ziyaret etmişti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İstanbul Trafiğini Bloomberg Çözecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • semaa: inşallah başarır da büstünü dikeriz ne diyelim kolay gelsin 1 3 Yanıtla
  • ZaferB: İstanbulun trafik sorunu, bu kadar araç varken ve de yollar yetersizken çözülmesi zor. Bir ara tek yada çift plaka uygulaması getirmeye çalıştılar ama olmadı. Kilit noktalar ve yoğunluk saatleri belli artık buna göre bir çözüm üretmek gerekiyor gibi. İlave yol, köprü bir nebze rahatlatır sonrasında eski durumuna tekrar geri döner. Sorun aslında toplu taşıma sistemini kullanmak istememizden kaynaklanıyor fakat sabah ve akşam saatlerinde toplu taşıma da çok kalabalık oluyor. İstanbul da yaşamayan biri bu sorunu çözemez. 3 1 Yanıtla
  • sol: her parti kendini akıllı gösteriyor. akp chp mhp kim akıllı 0 0 Yanıtla

Advertisement