İsviçre'de Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi - Son Dakika
Güncel

İsviçre'de Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi

İsviçre'de Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99'uncu yıl dönümü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

01.11.2022 00:09  Güncelleme: 03:31

İsviçre'de Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99'uncu yıl dönümü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Nezdinde Daimi Temsilciliğinin ev sahipliğinde Dünya Fikri Mülkiyet Örgütünün (WIPO) Cenevre'deki merkezinde verilen resepsiyon, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajının okunmasıyla devam eden programda Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sadık Aslan, konuşma yaptı.

Türkiye'nin Dünya Ticaret Örgütü Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Alpaslan Acarsoy ve Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu İpek Zeytinoğlu Özkan'ın yanı sıra çeşitli ülkelerden daimi temsilciler de resepsiyonda bulundu.

Resepsiyonda davetlilere Türk mutfağından lezzetler ikram edildi.

"İsviçre Türk toplumunun başarısı cumhuriyetimizi yüceltmektedir"

Başkent Bern'deki resepsiyon ise Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği Konutu'nda yapıldı.

Resepsiyonda konuşan Türkiye'nin Bern Büyükelçisi Emine Ece Özbayoğlu Acarsoy, Cumhuriyetin siyasal, toplumsal ve kültürel alanda bir yenilenme, kalkınma, modernleşme projesi olduğunu vurgulayarak, "Dünyanın her tarafında yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaşanan heyecan ve coşku, duygu birliğimizi daha da derinleştirdiğimizin, ortak bağlarımızı daha da güçlendirdiğimizin ve Cumhuriyetimize en üst düzeyde sadakatimizin anlamlı bir tezahürüdür." dedi.

Büyükelçi Acarsoy, İsviçre'deki Türk topluluğuna hitaben, "Sizlerin başarıları ve İsviçre toplumu içinde temayüz etmeniz, Cumhuriyetimizi ve ülkemizi yüceltmektedir." ifadelerini kullandı.

İsviçre'deki Türk topluluğuna birlik ve beraberliği koruma çağrısı yapan Acarsoy, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle andı.

Türkiye'nin Zürih Başkonsolosu Hasan Emre Uygun da programda konuşma yaptı.

İsviçre\'de Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsviçre'de Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement