İzmir Aikido Okulu Büyüyor! - Son Dakika
Güncel

İzmir Aikido Okulu Büyüyor!

İzmir Aikido Okulu Büyüyor!

Bugün Türkiye'nin bir çok yerine yayılan "Aikido" , belki eskisi kadar popüler olmayabilir, ama doğru eğitmenlerin yönetiminde emin adımlarla aikidoya ilgi gün geçtikçe artmaktadır.

16.03.2012 19:00  Güncelleme: 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önemli Hocalarından 6.Dan Mustafa Aygün önderliğinde kurulmuş olan United Aikido Organisation (UAO) (www.unitedaikido.org) bünyesinde 1999 yılından beri çalışmalarına devam eden İZMİR AİKİDO OKULU (www.izmiraikidookulu.org) Büyükler ve Çocuklar olmak üzere Bornova, Hatay ve Alsancak okullarımızda çalışmalarını sürdürerek tüm hızıyla büyümeye devam ediyor.

İzmir Aikido Okulu Sorumlusu olarak Aikido eğitimi veren Umut Kösemen (2.dan) Türkiye'de yaşayan engelli insanlardan sadece biri. Kendisi Akondroplazi (sebebi bilinmeyen kalıtsal bir cücelik tipidir) hastasıdır.

Dünyada bugüne kadar Akondroplazi rahatsızlığı olupda Aikido yapan bir kimseye rastlanılmamıştır.

Hayatı boyunca insanların önyargılarıyla karşılaştığını belirten Umut Kösemen;"İnsanların dış fiziksel engelleri hep görünür ama aslında herkesin bir engeli vardır... Ama görmek istediklerini gördükleri için kendi eksikliklerinin arkasına saklanırlar. Aslında yaşarken zihnimde aikido yapıyordum , fiziksel olarak başladığımda ise eksikliklerimi daha fazla gidermeye başladım" diyerek düşüncelerini belirtiyor.

" Ülkemizde engelli sporcularımıza daha fazla önem verilmelidir."

İzmir'de Hocası Mustafa Aygün'nün desteğiyle eğitim vermeye devam eden Umut Kösemen, maddi kaygısı olmadan engelli insanlar için de aikido dersleri vermeyi planlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir Aikido Okulu Büyüyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement