İzmir Atatürk Müzesi'nde Restorasyon Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

İzmir Atatürk Müzesi'nde Restorasyon Çalışmaları

İzmir Atatürk Müzesi\'nde Restorasyon Çalışmaları

Birinci Kordon'daki müzenin restorasyonunun, haziran ayında bitirilmesi planlanıyor.

07.11.2014 13:28

İzmir Atatürk Müzesi'ndeki restorasyon çalışmalarının, haziran ayında bitirilmesinin planlandığı bildirildi.

Müzeyi ziyaret edip çalışmalarla ilgili Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz'den bilgi alan İzmir Valisi Mustafa Toprak, restorasyon çalışmalarında önemli mesafe alındığını belirtti.

Toprak, restorasyonun, büyük ölçüde bu ay bitirilmesinin planlandığını hatırlatarak, müzenin, teknik gecikme olmaması durumunda, teşhir tanzimiyle haziran ayında açılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Müzedeki teşhir tanzimi için özel çalışma yürütüldüğünü ifade eden Toprak, şöyle konuştu:

"Buraya gelenlerin, gerçek değeri görüntü ve anlatımlarla kavrayabileceği interaktif sunumun kullanılacağı teşhir tanziminin altyapı çalışmaları da sürüyor. Atatürk'ü saygı ve rahmetle anıyoruz. Umuyoruz ki müzemiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda Atatürk'ün daha iyi anlatabilmek ve yaptıklarını daha iyi ortaya koyabilmek için özel bir teşhir tanzim noktası teşkil etsin."

- Atatürk Müzesi

Alsancak Birinci Kordon'da yer alan, Osmanlı ve Levanten mimarisi karışımıyla 1875-1880 yıllarında yaptırılan neo-klasik tarzdaki iki katlı konak, 1926 yılında belediye tarafından Atatürk'e armağan edildi.

Atatürk'ün İzmir'e geldiğinde kaldığı ve çalışmalarını sürdürdüğü konak, 1941 yılında müzeye dönüştürüldü.

Müze, restorasyon, tamir ve bakım çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatılmıştı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir Atatürk Müzesi'nde Restorasyon Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement