İzmir'de Afiş Krizi - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Afiş Krizi

İzmir\'de Afiş Krizi

İki Lideri İzmir'de Buluşturacak Olan Açılış Öncesi AKP ile CHP Arasında Afiş Gerginliği Yaşandı.

04.03.2011 17:10  Güncelleme: 17:19

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu 6 Mart Pazar günü İzmir'de buluşturacak olan Aliağa- Menderes Banliyö açılışı öncesi AKP ile CHP arasında afiş gerginliği yaşandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu 6 Mart Pazar günü İzmir'de buluşturacak olan Aliağa-Menderes Banliyö açılışı öncesi AKP ile CHP arasında afiş gerginliği yaşandı.

İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın dün yaptığı basın toplantısında, her iki partinin Aliağa-Menderes Banliyö açılışı ile ilgili afiş asılmaması kararı alınmış olmasına rağmen AKP İzmir İl Başkanlığınca "Başbakan Erdoğan Geliyor Aliağa- Menderes Raylı Sistem Açılışı" yazılı ayaklı bilbordların ve afişlerin kullanılmasına CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır'dan tepki geldi.

Bayır, "Alınan karara göre afiş asılmayacaktı. Centilmenlik bozuldu. O zaman biz de kendi afişimizi bastırıp sokaklara asalım" ifadesini kullanırken AKP İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay şunları söyledi:

"Dün toplantıdan sonra sayın valimizle ikili görüşmemizde; bez afiş, pankart, flama, parti amblemi gibi herhangi bir süsleme yapmayacağımızı sayın valimize arz ettik. Bizim buradaki amacımız İzmir'i baştan aşağı bayrak ve flamalarla donatma düşüncesi değildir. Ayaklı bilboardlarda da sadece Başbakanımızın İzmir'e gelişi ile ilgili bilgi vardır. İZBAN'ın açılışıyla ilgili saat dahi yoktur."

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan ise yaşanan afiş gerginliğiyle ilgili olarak afişlerin toplatılması gerektiğini belirtti. Ayhan şunları söyledi:

"Bir yandan devletin valisinin yaptığı açıklama var. Öte yanda, bu ülkede her şey benden sorulur mantığı AKP yönetiminin harami anlayışı ile yaptığı uygulama var. Bu öncelikle valiyi ayaklar altına almaktır. Dün İzmir Valisi AKP ve CHP il başkanları ile yaptığı özel görüşmede, süsleme ve propaganda yapılmamasını istedi.

Hukukun bittiği yerde eşkıyalık başlar. Türkiye'de ne yazık ki hukuk yerini devlet yönetiminde eşkıyalık almıştır. AKP yönetimi de arkasına bu gücü alarak şımarıkça davranışlarda bulunmuştur. Kendilerini kınıyorum. Doğru olan o afişi toplamaktır. Hangi kamu kuruluşu bu gücü gösterecek merak ediyorum." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İzmir'de Afiş Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement