İzmir ´ Den İsrail ' E Tepki - Son Dakika
Güncel

İzmir ´ Den İsrail ' E Tepki

İzmir ´ Den İsrail \' E Tepki

İsrail'in İnsani Yardım Amacıyla Gazze'ye Giden Gemilere Saldırması Üzerine İzmir'de İsrail'i Kınayan Bir Eylem Yapıldı.

01.06.2010 01:28

İSRAİL'in insani yardım amacıyla Gazze'ye giden gemilere saldırması üzerine İzmir'de İsrail'i kınayan bir eylem yapıldı.

Kendilerine İzmir Filistin Dostları diyen ve aralarında İMHAD (İmam Hatipliler Derneği), İZYAD (İzmir İnsani Yardım Derneği), İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Anadolu Gençlik Derneği önderliğinde yaklaşık 500 kişilik grup KonaK Meydanı'nda bulunan Tarihi Konak Camii'nin önünde toplandı. Ellerinde İsrail'i protesto eden çeşitli pankartların bulunduğu ve İsrail'in ünlü korku filmi karakteri Fredy Cruger'e benzetildiği afişleri taşıyan grup tekbir getirerek ilahiler okudu ve üç tane İsrail Bayrağı yaktı.

Grup adına konuşan İzmir İnsani Yardım Derneği Başkanı Rasim Çağlar, üç yıldır ambargo altındaki Gazze'ye havadan yardım koridoru açmak için uğraştıklarını, konvoyda insani yardım malzemesinin bulunduğunu söyledi. Yıllardır hukuksuz davranışlar sergileyen İsrail'in deniz sahasını 12 milden 68 mile çıkartarak yardım gemilerini engellemeye çalıştığını dile getiren Çağlar, ''14 gemiden oluşan konvoya havadan ve denizden taciz eden, insansız uçaklarla takip eden İsrail vicdansızlığın son boyutuna gelerek havadan gemiyi taradı ve çok sayıda yaralı ile sayısı belli olmayan pek çok kişiyi şehit etti. Bu hukuksuzluğu ve vicdansızlığı bütün dünya ibretle takip etmektedir. Modern dünyanın modern korsanı İsrail uluslar arası sularda yükü sadece insani yardım malzemesi olan gemileri rehin alarak zorla Hayfa Limanı'na götürmektedir' dedi.

Gemidekilerden bir süreden bu yana haber alamadıklarını belirten Çağlar, ''İsrail bir yana tüm dünya bir yanadır. İsrail'in hukuksuz davranışlarını kabul etmeyeceğiz, kardeşlerimiz ve gemilerimiz kurtuluncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Yaşanan bu üzücü olaylardan sonra gerekenin yapılmasını istiyoruz' diye konuştu.

Anadolu Gençlik Derneği İzmir Şubesi Başkanı Cemal Arıkan ise hiçbir şart altında Mescid-i Aksa ve Filistin'den vazgeçilmeyeceğini söyleyerek, ''Terör amaçlı bütün saldırılara tokat gibi cevap vereceğiz' dedi. Gemilerde bulunan altı İzmirli'nin çocukları tarafından yazılmış mektupların okunmasının ardından protesto gösterisi İsrail saldırısı ardından gemide hayatını kaybedenler ve Filistin'de hayatını kaybedenler için okunan duanın ardından sona erdi.

TKP'NİN AÇIKLAMASI

İzmir Filistin Dostları'nın eylem yaptığı Konak Meydanı'nın öteki ucunda da Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Örgütü de bir basın açıklaması yaparak olayı kınadı. İl Başkanı Savaş Sarı, İsrail Deniz Kuvvetleri'ne yerleştirilmiş korsanların sabaha karşı insani yardım gemilerine saldırdığını dile getirerek, ''Bu saldırıyı, bölgemize emperyalizmin yürüttüğü gerilim ve süreklileştirilmiş savaş hali politikalarının bir uzantısı olarak görüyoruz. İsrail'in Türkiye'deki diplomatik misyonu derhal sınırdışı edilmeli ve İsrail ile yapılmış tüm askeri anlaşmaların iptal edilmesi gerekiyor' diye konuştu. TKP'nin açıklamasına, İzmir Filistin Dostları'nın açıklamasından ayrılan bazı grupların da destek verdiği gözlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir ´ Den İsrail ' E Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement