Jandarma Serik'te Selde Kaybolan 2 Kişiyi Aramaya Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Jandarma Serik'te Selde Kaybolan 2 Kişiyi Aramaya Devam Ediyor

Jandarma Serik\'te Selde Kaybolan 2 Kişiyi Aramaya Devam Ediyor

Antalya'nın Serik İlçesi'nde 9 Ekim'de meydana gelen ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinde, sulara kapılarak kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

24.10.2011 12:10

Antalya'nın Serik İlçesi'nde 9 Ekim'de meydana gelen ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinde, sulara kapılarak kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Serik İlçesi'ne bağlı Haskızılören Köyü'nde meydana gelen sel felaketinin ardından sulara kapılarak kaybolan Meryem ve Süleyman Çelik çiftini arama çalışmaları devam ediyor. Ankara ve Antalya'dan gelen Jandarma Özel Arama Kurtarma (JÖAK) ekipleri, 15 günden beri haber alınamayan Çelik çiftini bulmak için bölgede ara vermeden çalışmalarını sürdürüyor.

29 kişilik ekipten oluşan JÖAK timi, aramalarını Haskızılören Köyü'nden Aksu Çayı'na kadar olan 50 kilometrelik bir alanda yoğunlaştırdı. Ormanlık alanda ve enkazlarda arama yapan ekipte yer alan 7 dalgıç ise Aksu Çayı'nda arama yapıyor.

Her gün saat 09.30'da başlayan çalışmalar saat 19.00'da sona eriyor. Akseki Jandarma Komando Taburu'nda da 15 komandonun katıldığı çalışmalar dün Gebiz ile Çığırgan dereleri ve Aksu regülatöründe devam etti. Yaklaşık 10 saat bölgede arama yapan ekipler, 69 yaşındaki Meryem ve 70 yaşındaki Süleyman Çelik çiftine ulaşamadı.

YIKILAN KÖPRÜ HALA YAPILMADI

Arama ekipleri kayıp çifti aramaya devam ederken, sel sularının vurduğu Haskızılören Köyü'nde ise Kızılay ve diğer yardım kuruluşları, bölge halkının yaralarını sarmaya devam ediyor. Haskızılören İlköğretim Okulu'nun bahçesinde seyyar bir mutfak kuran Kızılay, selzedelere 3 öğün yemek veriyor. Öğrencilere de yemek veren Kızılay, vatandaşların sağlık hizmetlerine de cevap veriyor. Bölgede evleri tamamen yıkılan 22 ailenin barınması için de prefabrik konutlar yapıldı.

Diğer yandan selde yıkılan ve bölgedeki köylerle ulaşımı sağlayan Çığırgan Çayı Köprüsü ise halen yapılmadı. Gebiz Belde Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Büyükgebiz, "Dağ köylerinden beldemize ulaşım bu köprüden sağlanıyor. Köprü olmadığı için traktörle dereden geçen köylüler hayatını tehlikeye atıyor. Bu nedenle köprünün bir an önce yapılması gerekli" dedi.

4 KİŞİNİN CESEDİ BULUNMuşTU

Gebiz Beldesi'ne bağlı Haskızılören Köyü'nde 9 Ekim Pazar günü saat 23.00 sıralarında meydana gelen sel, dere yatağı yakınındaki 22 binayı yerle bir etti. Yıkılan evlerde bulunan Hulusi Kutlu (82), eşi Fatma Kutlu (78), kızları Ayşe Beşbaş (56), Hasan Bulut (88), Süleyman Çelik ve eşi Meryem Çelik sel sularına kapılarak kayboldu. Aramalarda 4 kişinin cesedi bulunurken, Süleyman ve Meryem Çelik ise halen ulaşılamadı. - Antalya/ Serik

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Jandarma Serik'te Selde Kaybolan 2 Kişiyi Aramaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement