
Şırnak Silopi'de 22 gündür devam eden operasyonda en kritik bölge olarak adlandıran Zap Meydanı güvenlik güçlerinin kontrolüne geçti. Jandarma Özel Haraket (JÖH) Timi PKK'lılardan temizledikleri Zap Mahallesi'ne Türk bayrağı dikti ardından İstiklal Marşı okudu.
28 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
PKK'lıların en fazla olduğu bölgelerden biri olan Zap Mahallesi'nin güvenlik güçlerinin kontrolüne geçmesinin ardından PKK'lıların bazılarının bölgeden kaçtığı belirtildi. Öte yandan Silopi'de devam eden operasyonlarda bugüne kadar 28 PKK'lı öldürüldü.
KÜÇÜK KANDİL DENİLİYOR
TSK daha önce, kırsal kesimde Hakkari'nin Oramar dağları bölgesinde PKK'nın küçük Kandil'i olarak adlandırılan bölgede operasyonlar yapmış ve bu bölgeyi terörist unsurlardan temizlemişti.
Silopi'deki Zap mahallesi ise örgütün gençlik yapılanması YDG-H'nin yerleşim birimlerindeki Küçük Kandil'i olarak nitelendiriliyordu.
Son Dakika › Güncel › Jöh'ler, PKK'lılardan Temizledikleri Zap Meydanı'na Türk Bayrağı Astı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.