Kabinedeki ODTÜ Mezunu Sayısı 4'e Çıktı - Son Dakika
Güncel

Kabinedeki ODTÜ Mezunu Sayısı 4'e Çıktı

Kabinedeki ODTÜ Mezunu Sayısı 4\'e Çıktı

Fikri Işık; Ali Babacan, Cevdet Yılmaz ve Nabi Avcı'dan sonra kabinedeki ODTÜ mezunu 4. bakan oldu.

26.12.2013 01:24  Güncelleme: 02:22

Değiştirilmesi beklenmeyen fakat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi takdiri ile değiştirdiği 2 bakandan biri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün oldu. Nihat Ergün'den boşalan koltuğa, hemşerisi AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık getirildi.

KABİNEDEKİ 4. ODTÜ MEZUNU OLDU

Işık, Başbakan Erdoğan'ın çok defa eleştirdiği üniversitelerden biri olan ODTÜ'den mezun olan 4. Bakan oldu. Işık'ın haricinde, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da ODTÜ'den mezun.

FİKRİ IŞIK KİMDİR?

13 Eylül 1965'de Gümüşhane Babacan Köyü'nde doğan Işık, ODTÜ Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yapan Işık, gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı.

20 Ekim 2001 AK Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Işık, 4 yıl süreyle partinin Kocaeli İl Başkanlığı yaptı.

23. ve 24. Dönemlerde AK Parti'den Kocaeli Milletvekili olarak seçilen Işık, 2007-2013 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak Türkiye'nin değişik bölgelerinde 47 ilin sorumluluğunu yürüttü.

31 Ocak 2013 tarihinde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığına seçilen Işık, ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı, Hereke Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kızılay, Yeşilay, Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Yardımlaşma Derneği ile Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı'nın üyesi. İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça bilen Işık, evli ve 4 çocuk babası.

 

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kabinedeki ODTÜ Mezunu Sayısı 4'e Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • cayci rafet: TARIHIN ICINDEYIZ BILINCLIYIZ ARTIK AKPARTI DEMEK TURKIYE DEMEK TURKIYE DUSMANLARINA IZIN VERMICEZ DIS EGEMENLIK ALTINDA YASAMICAZ BATIYA KARSI GUVEN GELDI HEDEF GUCLENEN TURKIYENIN ONUNU KESMEK INSALLAH BU SINSI OYUNUDA ATLATIP TURKIYENIN ONUNU ACICAZ CUNKU BIZ GERCEK YUNI TURKIYEYIZ 21 9 Yanıtla
  • kızıl elma: Başbakanimiza guvenimiz tam. 12 10 Yanıtla
  • kemal yılmaz: 550 millletvekili odtü lü olursa yolsuzluk olmuyacakmı garantisi varmı?adam ilk okul mezunu emrin altında 5.000 işçi mühendis tekniker doktor mimar çalıştırıyo,iş bilenenin kılıç kuşananır ata sözü. 13 0 Yanıtla

Advertisement