Kalkınma İşbirliğinin Geleceği İstanbul'da Tartışılacak - Son Dakika
Güncel

Kalkınma İşbirliğinin Geleceği İstanbul'da Tartışılacak

"Uluslararası Kalkınma İşbirliği Eğilimler ve Yükselen Fırsatlar Yeni Aktörlerin Bakış Açıları" Konferansı, 19-20 Haziran'da düzenlenecek.

17.06.2014 16:52  Güncelleme: 16:48

"Uluslararası Kalkınma İşbirliği: Eğilimler ve Yükselen Fırsatlar Yeni Aktörlerin Bakış Açıları" Konferansı, 19-20 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde gerçekleştirilecek konferansta, Uluslararası kalkınma işbirliğinin geleceği konusunda yeni anlayışlar, yaklaşımlar ve fırsatlar tartışılacak.

Uluslararası kalkınma işbirliği ile ilgili küresel tartışmalara katkıda bulunması hedeflenen konferansa, pek çok ülkeden bakan, kalkınma işbirliği ajansı başkanı, hükümet yetkilileri düzeyinde katılım gerçekleşecek.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) kurucu üyelerinden biri ve yükselen bir kalkınma işbirliği sağlayıcısı olan Türkiye, konferansı BM'nin 177 ülke ve bölgede faaliyette olan kalkınma ağı UNDP ile organize ediyor.

Toplam resmi kalkınma yardımları geçen yıl 3,28 milyar dolara ulaşan Türkiye, pek çok komşu ülke ve diğer ülkeler için önemli bir bilgi ve deneyim kaynağı konumunda yer alıyor.

Konferansta, Türkiye'nin kalkınma işbirliği alanındaki deneyimini ve yaklaşımını Güney Kore, Meksika, Çin, Brezilya, Hindistan, Güney Afrika ve Rusya gibi ülkelerle paylaşılması hedefleniyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kalkınma İşbirliğinin Geleceği İstanbul'da Tartışılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement