Kan Davası İçin Tutulan Çift Silahlı Çeçen Tetikçi Güvenlik Kamerasında - Son Dakika
Güncel

Kan Davası İçin Tutulan Çift Silahlı Çeçen Tetikçi Güvenlik Kamerasında

Kan Davası İçin Tutulan Çift Silahlı Çeçen Tetikçi Güvenlik Kamerasında

Zeytinburnu'nda İki Yıl Önce Uğradığı Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülen Avni Ulutaş'ın Ölüm Yıldönümünde Katil Zanlısı 9 Kişi Gözaltına Alındı.

24.02.2011 14:30

Zeytinburnu'nda 18 Şubat 2009 tarihinde kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğrayan Avni Ulutaş (67) kaldırıldığı hastanede öldü.

Olayla ilgili çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği Ekipleri, saldırının Malatya'da 1998 yılında Erşahin ile Göktürk aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden başlayan kan davası ile ilgili olduğunu tespit etti. Öldürülen Avni Ulutaş'ın Erşahin ailesinin damadı olduğu anlaşıldı.

Çalışmalarda, 1998 yılında, arazi anlaşmazlığı yüzünden Ender Erşahin'in, Yusuf Göktürk tarafından silahla yaralanmasıyla olayların başladığı, 2004 yılında, İsa Göktürk'ün Eminönü'nde öldürüldüğü, ardından 2004 yılında yine Yusuf Göktürk'ün Kahramanmaraş'ta Ömer Gökalp tarafından öldürüldüğü, Malatya Pötürge'de 2009 yılında Hüseyin Göktürk, Özkan Ayyıldız'ın öldürüldükleri, ayrıca 2010 yılı içerisinde iki aileden 5 kişinin daha bu kan davası ile ilgili yaralandıkları tespit edildi.

Zeytinburnu civarındaki MOBESE kameraları incelendiğinde, Avni Ulutaş'ın öldürülmeden önceki görüntülerine rastlandı. Görüntülerde, Ulutaş'ın işyerinden çıktığı ve bir süre kaldırımda yürüdüğü görülüyor. Bu sırada bereli bir kişi Ulutaş'ı takip ederken görülüyor.

Bu görüntüler, çizilen robot resim ve zanlının kaçtığı otomobilin eşkali doğrultusunda çok yönlü çalışma başlatıldı. Zanlının kaçtığı otomobile benzer 4 bin 500 araç incelendi. Bu çalışmalar sonucunda, Ulutaş'ın yabancı uyruklu kişiler tarafından 15 gün boyunca takip edildikleri belirlendi. Belirlenen kişilerden birisinin ülkesi Çeçenistan'a giderek orada güvenlik görevlisi olarak işe başladığı ortaya çıkarıldı. Ardından adresleri tespit edilemeyen yabancı uyruklu kişilere ulaşabilmek için internet üzerinden bir memur sürekli okey oynadı. Okey oynayan memurun bu kişilerle sohbeti ilerletmesinin ardından bu kişilerle buluşma sağlandı. Ardından Bayrampaşa'da düzenlenen operasyonda zanlıların bir kısmı yakalandı. Ardından 18 Şubat'ta İstanbul ve Malatya'da gerçekleştirilen operasyonlarda, Çeçenistan uyruklu E.T.(29), İ.U., M.A., A.B. ile A.G., C.A., S.G., H.G., G.G., yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulamaları yapılan zanlıların bir kısmı olayı itiraf ederken bir kısmının susma haklarını kullanarak ifade vermedikleri öğrenildi.

İfade veren kişilere göre, olayın kan davasının devamı olduğu, Çeçenistan'da savaştığı ileri sürülen E.T.'nin iki eliyle çift tabancayla saldırıyı gerçekleştirdiği ortaya çıkarıldı. E.T.'nin 100 bin lira karşılığında tetikçi olarak tutulduğu belirlendi. Olayın azmettiricilerinin de zanlılardan S.G., H.G. ile G.G. olduğu anlaşıldı. Diğer kişilerin olayda yardım ve yataklık eden kişiler oldukları belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 9 kişi Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kan Davası İçin Tutulan Çift Silahlı Çeçen Tetikçi Güvenlik Kamerasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement