Kanada, Sürgündeki Tibetlilere Özel Göçmenlik Programı Başlattı - Son Dakika
Güncel

Kanada, Sürgündeki Tibetlilere Özel Göçmenlik Programı Başlattı

Kanada, Sürgündeki Tibetlilere Özel Göçmenlik Programı Başlattı

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığının, Hindistan’ın Arunachal Pradesh bölgesinde yaşayan Tibetliler için açtığı özel göçmenlik programı başladı.

30.11.2013 01:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığının, Hindistan'ın Arunachal Pradesh bölgesinde yaşayan Tibetliler için açtığı özel göçmenlik programı başladı.

Başbakan Stephen Harper'ın 2007'de Tibetli Lider Dalai Lama ile görüşmesinin ardından, zamanın Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Jason Kenney tarafından açıklanan program kapsamında, Ottawa, Toronto ve Vancouver'a yerleştirilecek bin Tibetliden 17'si, Kanada'ya geldi. Project Tibet Society isimli programın menajeri Nima Dorjee, proje kapsamındaki bin Tibetli'nin, Çin hükümetince sürgüne gönderilen Tibetliler olduğunu açıkladı.

Nima Dorjee, 5 yıllık proje kapsamında, 2014'de 200 civarında sürgün Tibetli'nin daha Kanada'ya geleceğini, geri kalanlarınsa peyderpey getirilerek 3 şehre yerleştirileceklerini ifade etti. Kanada Federal Parlamentosu, 2006'da Tibet'in ruhani lideri Dalai Lama'ya onursal Kanada vatandaşlığı vermişti. - Kanada

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanada, Sürgündeki Tibetlilere Özel Göçmenlik Programı Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement