'Kanser Hastası Babamız Tahliye Edilsin' - Son Dakika
Son Dakika Logo

'Kanser Hastası Babamız Tahliye Edilsin'

\'Kanser Hastası Babamız Tahliye Edilsin\'
05.07.2013 11:27

Adana'da 'uyuşturucu ticareti' suçundan tutuklu bulunan akciğer kanseri hastası 5 çocuk 17 torun sahibi 58 yaşındaki Mehmet Beşir Alto'nun ailesi, tedavinin tutuksuz sürdürülmesi için yardım istedi.

Adana'da 'uyuşturucu ticareti' suçundan tutuklu bulunan akciğer kanseri hastası 5 çocuk 17 torun sahibi 58 yaşındaki Mehmet Beşir Alto'nun ailesi, tedavinin tutuksuz sürdürülmesi için yardım istedi.

Adana'nın merkez Seyhan İlçesi'nde yaşayan Mehmet Beşir Alto, geçen yıl Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu tacirlerine yönelik yaptığı operasyonda gözaltına alındı. Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hakim karşısına çıkartılan Alto, 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan tutuklanarak Tarsus Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Yargılama sonunda 8 yıl hapis cezası alan Alto, Yargıtay'a başvurarak kararı temyiz etti. Tutuklanmadan önce akciğer kanseri olan Alto'nun tedavisi de belirli aralıklarla Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde yapıldı. Tedaviye rağmen Alto'nun hastalığı ilerledi. Alto'nun ailesi de resmi başvuru yaparak, daha ileri tetkik ve tedavisinin yapılabilmesi amacıyla Adana Kürkçüler Cezaevi'ne naklini istedi. Geçen 20 Mayıs'ta Adana'daki cezaevine nakledilen Mehmet Beşir Alto, hastalığı daha fazla ağırlaşınca geçen 7 Haziran'da Balcalı Hastanesi'nde tutuklu ve hükümlülerin kaldığı serviste yatılı olarak tedaviye alındı. Alto'nun 34 yaşındaki oğlu Mustafa Alto da, Adana'da yürütülen bir çete operasyonunda gözaltına alınarak 'çete üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklandı.

AĞLAYARAK YARDIM İSTEDİLER

Tedavisi süren Alto'nun sağlık raporlarını Cumhuriyet Savcılığı'na tahliye talebiyle veren kızı 25 yaşındaki Elif Ünal, babasının tedavisi için serbest bırakılmasını istedi. Babasının hastalığının her geçen gün ilerlediğini belirten Ünal, "Tedavi olurken ailesinin sevgi ve ilgisini yanında hissetmesini istiyoruz. Kanser hastaları için moral çok önemli. Babam orada çok yalnız. Evinde torunlarının yanında olsun istiyoruz. Biz her şeye hazırlıklıyız. Neticede kanser hastası ama en azından ölmeden son zamanlarını bizlerin yanında geçirsin. Artık kendine bakacak durumda da değil. Babam Balcalı Hastanesi'nde tutuklu olarak tedavi ediliyor. En son geçen hafta salı günü gördüm. Sağlık durumu son derece kötüydü, yorgun ve bitkindi. Artık o da kendinden umudu kesmiş. Tutuksuz yargılanması için kızı olarak gerekli yerlere dilekçe verdim. Bizim kimsemiz yok, bir hükümetimiz, devletimiz var. İnşallah onlar da bizim sesimizi duyar, aile dramımızı görür. Yüreği olan, kalbi olan, babanın ne demek olduğunu bilen insanlar, ne söylemek istediğimi çok iyi anlar. Babam da son zamanını çocuklarının, torunlarının içinde geçirmesini istiyorum. Neticede babam kanser hastası, ölecek. Babamın tutuksuz yargılanacak şekilde ev hapsinin verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Tutuklu kanser hastası Mehmet Beşir Alto'nun eşi 51 yaşındaki Leyla Alto ile diğer çocukları da yardım istedi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Kanser Hastası Babamız Tahliye Edilsin' - Son Dakika


Advertisement