Karayolları İşçilerinin Ölümüne Neden Olan Alkollü Sürücü Hakim Karşısında - Son Dakika
Güncel

Karayolları İşçilerinin Ölümüne Neden Olan Alkollü Sürücü Hakim Karşısında

Yılbaşı gecesi kar mücadelesi yapan 3 karayolu işçisine çarparak hayatını kaybetmesine neden olan alkollü sürücünün yargılanmasına başlandı.

26.04.2016 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yılbaşı gecesi kar mücadelesi yapan 3 karayolu işçisine çarparak hayatını kaybetmesine neden olan alkollü sürücünün yargılanmasına başlandı. "Bilinçli taksirle birden fazla kişiyi öldürme" suçundan hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası istenen Servet Bozkurt, ifadesinde "Olay günü şirket müdürümü kar lastiği için uyardım. Maktuller kaza anında emniyet şeridinin dışında duruyorlardı. Araçların bıçakları da emniyet şeridinin dışına taşmıştı. Bu nedenle ben vurmamak için hamle yaptım" dedi.

İstanbul Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Servet Bozkurt, müştekiler ve avukatlar katıldı.

Mahkemede savunma yapan Servet Bozkurt "Ben olay günü, çalıştığım şirkete, araçta kar lastiği olmadığını, bu nedenle müşteriye gidemeyeceğimi söyledim. Ancak onlar bana gitmek zorunda olduğumu söyleyince ben de gitmek zorunda kaldım. Müşteri de aracıma binmeyi reddetti. Ben de şirkete haber verdim. Şirket bana, sabah saat 08.00'deki müşteriye gitmemi söyledi. Ben de yola çıktım" dedi.

Otoyolda ilerlerken bir otobüsün kendisini sıkıştırdığını iddia eden Bozkurt, "Orta şeride geçmek isterken aracım kaymaya başladı. O anda işçileri gördüm. İşçilere vurmamak için kar küreme aracının bıçak kısmına vurdum. Ben, yukarıda belirttiğim otobüs ile herhangi bir çarpma veya temas anlamına gelebilecek hiçbir şey yaşamadım. Çarpmanın şiddeti ile sol şeride geçtim. O gün yılbaşı olması nedeni ile alkollü idim. Daha sonra işçilerin yanına gittim. Orada bana tepki olduğundan dolayı bakamadım. Daha sonra ambulansa haber verdim. Yolda uyarıcı hiçbir işaret yoktu. Tutuklu kaldığım süre dikkate alınarak tahliyeme karar verilsin" ifadelerini kullandı.

Çalıştığı şirketi aracında kar lastiği olmadığı yönünde defalarca uyardığını söyleyen sanık Bozkurt, "Müşterim de bu nedenle araca binmedi. Olay günü 4-5 defa aradım. Daha öncesinde de şirket müdürümü kar lastiği konusunda uyarmıştım. Maktuller kaza anında emniyet şeridinin dışında duruyorlardı. Araçların bıçakları da emniyet şeridinin dışına taşmıştı. Bu nedenle ben vurmamak için hamle yaptım, ayrıca alkollü olduğumu işverenime ilettim" diye konuştu.

Duruşmada tanık olarak ifade veren Karayolu işçisi Hasan Kaba ise olay anını anlattı. Kar mücadelesi yaptıklarını ve mola verdiklerini söyleyen Kaba, "Araçları emniyet şeridine çektik. Ben araçtan inmemiştim. Diğer arkadaşlarım toplantı yapmak için araçlarından indiler ve benim aracımın arkasına geçtiler. Benim aracım en öndeki araçtı. Ben çarpma anını görmedim. Sadece siyah renkli bir aracın dönerek sol şeride vurduğunu gördüm. Biz araçlarımızı emniyet şeridine nizami olarak park ettik. Olay yerinde emniyet şeridi haricinde katılım şeridi de vardı. Bu nedenle yol genişti" dedi.

Duruşmada müştekilerin avukatı Adem Sağır ise alkollü alınması nedeniyle sanığın olası kastla hareket ettiğini düşündüklerini ifade etti.

Mahkeme Heyeti, dosyanın geldiği aşama dikkate alınarak kusur incelemesi yönünden Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Başkanlığı'na gönderilerek rapor aldırılmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karayolları İşçilerinin Ölümüne Neden Olan Alkollü Sürücü Hakim Karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement