Karnesini Mahkeme Kararıyla Alıyor - Son Dakika
Güncel

Karnesini Mahkeme Kararıyla Alıyor

Karnesini Mahkeme Kararıyla Alıyor

Eskişehir'de din kültürü ve ahlak bilgisi dersine girmeyen 6. sınıf öğrencisi Nazlı El Şirin karnesini alamadı.

18.07.2012 14:47  Güncelleme: 15:09

Eskişehir'de bir öğrenci 2 dönemdir karnesini mahkeme kararıyla alıyor.

Eskişehir'de din kültürü ve ahlak bilgisi dersine girmeyen 6. sınıf öğrencisi Nazlı El Şirin karnesini alamadı.

Din dersinden muaf olmak istediği için 7. sınıfa geçirilmediğini iddia eden 6. sınıf öğrencisi Nazlı Şirin El'in durumunu değerlendiren Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, " Milli Eğitim Müdürlüğü, Nazlı Şirin El'in meselesini geçen dönemde olduğu gibi çözmek yerine, topu yine bakanlığa atmıştır. Din ve vicdan hürriyeti, gerçek anlamda laik, bilimsel ve demokratik eğitimle sağlanabilir. Öğrencimiz ve ebeveyni, açmış oldukları davayı kazanmış olmalarına ve geçen öğretim yıllarında din kültürü dersinden muaf tutulmalarına rağmen, müfredatın değiştiği ve yeni müfredatta tüm din ve mezheplere yer verildiği gibi gerekçelerle, Milli Eğitim Bakanlığı'nın itirazı üzerine bu öğretim yılında mağdur edilmiştir. Bu kabul edilemez bir durumdur" diye konuştu.

Baba Hüseyin El ise, kızının geleceği ile kimsenin oynayamayacağını kaydederek, "Kızım haftada 2 saat din kültürü ve ahlak bilgisi dersine girmediği için karnesini alamıyor. Nazlı son derece başarılı bir öğrenci. Biz resmen sosyal bir linç yaşadık. İnanılmaz hakaretlere uğradık. Kızım ve ben bunalıma girdik. Bir çok yerlerde saygısızlıklara uğradık. Bu sosyal linçten sonra kızımın başarı oranı düştü. Buna rağmen kızım takdir almaya devam etti. Buna rağmen karne verilmedi. Bursu kesildi. Kendi kafalarına göre, kanunlar yönetmelikler çıkartıyorlar. Ben bu konu ile ilgili geri adım atmayacağımı söylüyorum. Devletin işi gücü insanların dini inaçları uğraşmak değil" diye konuştu.

Kızının din dersine girmemesi için nüfus cüzdanından İslam yazısını kaldırttığını ifade eden şunları söyledi:

"Kızımın din dersinden muaf tutulması için, mahkeme ve Milli Eğitim Bakanlığından gelen yazıda İslamiyet dışından başka bir inança kaydımı belgeler ile belirlemek kaydıyla kızımın din dersinden muaf olacağını söylendi. Nüfus cuzdanımızda İslam yazdığı takdirde girme zorunluluğu olduğu belirtildi. Ben de Nüfus Müdürlüğüne müraacat ederek din hanesinin boş bırakılmasını istedim. Bunu yapmaya mecbur ettiler. Hiç bir dine mensup olmadığıma dair dilekçe verdim. Ailece nufüs cüzdanlarımızdan dini yazan yeri boş bıraktırdık. Milli Eğitim Bakanlığını bunu yapmaya beni mecbur bıraktı. Bizim İslamiyet ile sorunumuz yok. Bu yaşandıklarımızdan sonra farklı inançlara tahammül yok".

"ÖĞRENCİMİZ DİN DERSİNE GİRMESİ GEREKİRKEN GİRMEMİŞTİR"

Eskişehir Milli Eğitim İl Müdürü Erdoğan Ayata ise, Nazlı Şirin El'in din kültürü ve ahlak bilgisi dersine girmesi gerektiğini söyledi.

Ayata yzptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Eskişehir Odunpazarı Havacılar İlköğretim Okulu öğrencisi Nazlı Şirin El, Ankara 1. İdare Mahkemesi kararınca din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden muaf tutuluyordu. Milli Eğitim Bakanlığı ve Eskişehir Valiliği'nin bu karara yaptığı itiraz üzerine, Danıştay 8. Dairesi, Ankara İdare Mahkemesi'nin kararını bozmuştur. Bu karar 08.02.2012 tarihinde öğrenci velisine tebliğ edilmesine rağmen, velisi Hüseyin El, öğrencinin derse girmesine izin vermemiştir. 2011-2012 eğitim öğretim yılında öğrenci birinci dönem muaf olduğu için din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden not almamış, ikinci dönem derse girmesi gerekirken girmemiş ve bu sebeple not almamıştır." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karnesini Mahkeme Kararıyla Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement