Kaybettiği Ehliyet Hapse Düşürüyordu - Son Dakika
Güncel

Kaybettiği Ehliyet Hapse Düşürüyordu

Kaybettiği Ehliyet Hapse Düşürüyordu

Ehliyetini Kaybeden Doçent, Hırsızlık Suçlamasıyla Yakalanıp Adliyeye Sevk Edildi.

13.07.2010 16:20

Malatya'daki bir hastanede görevli Doç.Dr. Erkan Karakaş, ehliyetini 4 yıl önce İstanbul'da kaybedince 'Hırsızlık suçundan' arandığını, yakalandığını ve adliyeye sevk edildiğini söyledi.

Doç.Dr. Karakaş, 2006 yılında gittiği İstanbul'da ehliyetini kaybederken bunu 4 ay sonra yapılan ehliyet kontrolü sırasında fark ettiğini anladı. Yeni ehliyet çıkaran Doç.Dr. Karataş, 2007'de Bursa'da düzenlenen 'Kulak- Burun- Boğaz Kongresi'ne giderken polis kontrolündeki sorgulamada hırsız olarak arandığı görülünce gözaltına alındı. İstanbul'da hırsızlık yaptığı iddiasıyla hakkında arama kararı bulunduğu için adliyeye sevk edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen belgelerden Doç.Dr. Erkan Karakaş'ın 2006 yılında kaybettiği ehliyetini bulan hırsızın üzerindeki fotoğrafı değiştirerek fotoğrafını yapıştırdığı ve bir otelde pantolon çalarken suçüstü yakalandığı 'Erkan Karakaş' adını taşılan ehliyeti ibraz edince serbest bırakıldığı belirlendi. Malatya'da özel bir hastanenin KBB polikliniğinde görev yapan Doç.Dr. Erkan Karakaş şunları anlattı;

"2007'de KBB kongresine katılmaz üzere yola çıktım. İstanbul'a oradan Gebze'ye geçtim. Gebze'den feribotla Bursa'ya geçecektim. O sırada rutin bir polis kontrolü vardı. Benim GBT (Güvenlik Bilgi Toplama) sorgulamasında arandığım tespit edildi. Gebze Cumhuriyet Savcılığına gittik. İstanbul'dan gelen bilgilerde hırsızlık suçundan arandığım belirtildi. Bir hırsızlık suçu işlenmiş orada ehliyetim kullanılmış. Ehliyetimi bulan fotoğrafımın yerine kendisininkini yapıştırmış. Otelde pantolonun çalarken yakalanmış, gözaltına alınmış. Ehliyetimi ibraz etmiş. Hırsızlıkla ilgili dava açılmış ama şahıs mahkemeye katılmayınca hakkımda yakalama kararı çıkartılmış."

Doç.Dr. Karataş, İstanbul'dan gelen evraklar üzerine olayın aydınlatıldığını ve nöbetçi mahkemenin hakkında verdiği arama kararının kaldırıldığını söyledi. Daha sonraları parmak izi ve gerekli evrakları vererek olayla ilgisinin olmadığını kanıtlayan Doç.Dr. Karataş, Ankara'da çaba sarf ederek GBT sisteminde aramasının kaldırıldığını ancak birçok ildeki sistemlerde halen arandığı bilgileri silinemeyince yaşamında birçok zorluklarla karşılaştığını belirtti. Geçen yıla kadar yurt dışı çıkışlarda bu olayın karşısına çıktığını, GBT sorgusunda hırsızlık suçundan beraat ettiği ibaresi çıkınca polislerin kendisine tuhaf baktığını belirten Karakaş, "Şunu öğrendik Türkiye'de halen bir on-line sorgulama sistemi yok" dedi.

Doç.Dr. Erkan Karakaş, "Allah'tan nitelikli suç işleyen bir hırsız değilmiş. Görüyoruz işte kayıp kimliklerle şirketler kuruluyor" diye devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaybettiği Ehliyet Hapse Düşürüyordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement