Kayseri'deki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Kayseri'deki Terör Saldırısına Tepkiler

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin, "IMF borcu öderseniz, obüs, Altay tankını, insansız hava araçlarını yaparsanız bu sıkıntıları başımıza getirmeye devam ederler.

17.12.2016 16:28

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin, "IMF borcu öderseniz, obüs, Altay tankını, insansız hava araçlarını yaparsanız bu sıkıntıları başımıza getirmeye devam ederler. Dünya 'İpin bende olacak emir vereceğim, dediklerimi yapacaksınız, çikolata, sakız fabrikası yapacaksınız, tank senin neyine' diyor." değerlendirmesinde bulundu.

Tank-Palet Fabrikasında çalışan Türk Harb-İş Sendikasına bağlı bazı işçilerin emekliye ayrılması dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Atalay, cennet gibi ülkede yaşadıklarını söyledi.

Her gün ülkenin değişik yerlerinde kalleşlerin görevlerini yapmaya devam ettiğini dile getiren Atalay, İstanbul ve Kayseri'de kalleş ve haince gerçekleştirilen terör saldırılarına işaret etti.

Atalay, şu değerlendirmelerde bulundu:

"IMF borcu öderseniz, obüs, Altay tankını, insansız hava araçlarını yaparsanız bu sıkıntıları başımıza getirmeye devam ederler. Dünya 'İpin bende olacak emir vereceğim, dediklerimi yapacaksınız, çikolata, sakız fabrikası yapacaksınız, tank senin neyine' diyor. Hatırlarsanız Almanya verdiği tankları kullandırmıyordu teröre karşı. Uçak veriyorlardı ama pervanesini vermiyorlardı. Dünyadaki ülkeler merhametsizliğini göstermeye devam ediyor."

"Türkiye olmazsa Halep'teki çocuklar, bebekler nereye gidecek"

FETÖ, PKK ve DEAŞ'ın aynı fırından ekmek yediğini, aynı bankadan para aldığını, aynı yerden emir almaya devam ettiğini vurgulayan Atalay, orduya ve polise ihtiyaç olduğunu söyledi. Atalay, "Hiç burayı sıkıntıya sokmadan içerideki hainlerle selamımızı keseceğiz. Milli olmak zorundayız. Milli olmazsak, Türkiye olmazsa Halep'teki çocuklar, bebekler nereye gideceklerdi, 3 milyon insan nereye sığınacaktı. Böyle bir olay olursa biz nereye gideceğiz, kim bizi kabul eder." dedi.

Kimsenin anne ve babasını seçme şansı olmadığını anlatan Atalay, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Onun için herkes aklını başına alsın, dudak bükmenin, görmemezlikten gelmenin zamanı geçiyor. Bugün askerlerimiz neden ölüyor, geçen hafta polislerimiz neden ölüyor. Biz bu salonlarda rahat oturalım, evlerimizde rahat uyuyalım diye ölmeye devam ediyor, ateş düştüğü yeri yakıyor. Polis, asker, MİT ve devleti koruyanlar gibi görev yapalım. Yoksa bunların hainlikleri devam edecek, gözümüzü açmak zorundayız. Bugün, birlik ve beraberlik olma zamanı. Demokrasi ve merhametten ayrılmadan bu ülkenin çıkarlarından yana olmaz zorundayız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'deki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement