KEİ İçişleri Bakanları 9. Toplantısı Başladı - Son Dakika
Güncel

KEİ İçişleri Bakanları 9. Toplantısı Başladı

KEİ İçişleri Bakanları 9. Toplantısı Başladı

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Üye Devletleri İçişleri Bakanları 9. Toplantısı, Conrad Oteli'nde başladı.

23.11.2012 11:37  Güncelleme: 00:17

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bu yılın tüm dünya için zorlu bir dönem olduğunu belirterek, yaşanan olayların ülkeler arasında hem bölgesel hem de karşılıklı ilişkilerinin artırılmasının ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini bildirdi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Üye Devletleri İçişleri Bakanları 9. Toplantısı, Conrad Oteli'nde başladı.

"Sınıraşan Suçlarla Mücadele Alanında İşbirliği ve İşbirliği İmkanlarının Güçlendirilmesine Yönelik Değerlendirme" temasıyla düzenlenen toplantının açılışında konuşan İçişleri Bakanı Şahin, bu anlamlı etkinliğin, Orta Doğu ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyada örnek teşkil etmesini arzuladığını söyledi.

KEİ'nin, ortak bir coğrafyayı paylaşan ülkeleri, halklarının daha huzurlu ve gelecekte daha mutlu olmaları için bir araya getiren örnek bir işbirliği modelini temsil ettiğini vurgulayan Şahin, örgütün kuruluş döneminde siyasi ve ekonomik yapıları itibariyle geçiş sürecinde olan çok sayıdaki üye ülkenin bugün uluslararası siyasi ve ekonomik sistemin önemli aktörü haline geldiğini söyledi.

Türkiye'nin KEİ Dönem Başkanlığı'nı 1 Temmuz itibariyle 6 aylık bir süre için üstlendiğini hatırlatan Bakan Şahin, bu süre boyunca KEİ'nin daha işlevsel bir örgüte dönüştürülerek, örgüt içinde somut işbirliği projelerine odaklanılmasının hedeflenildiğini anlattı.

Şahin, Türkiye olarak Karadeniz'de "deniz güvenliğinin güçlendirilmesi" amacıyla söz konusu işbirliği mekanizmalarından etkin biçimde istifade edilmesi yönündeki gayretlerini sürdürdüklerini dile getirerek, sonlarına yaklaşılan 2012 yılının dünya devletleri açısından sıkıntılı bir dönem olarak geçtiğini aktardı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İçinde bulunduğumuz 2012 yılı, tüm dünya için zorlu bir döneme sahip olmuştur. Bir yandan devam eden küresel ekonomik krizin başta Avrupa ülkeleri olmak üzere geniş bir coğrafyada hissedilen olumsuz etkileri diğer taraftan küresel risk ve tehditlerin sürekli değişim gösteren yapısı ve göç hareketlerinin yaygınlaşmasından, uyuşturucu madde kaçakçılığı ve terörizmle mücadeleye kadar birçok alanda yenilenen sorunlarla baş edilmesi gereği bulunduğumuz yılın uluslararası gündemine yoğun ve zorlayıcı bir nitelik kazandırmıştır.

Günümüz dünyasında yaşanan bu olaylar ülkelerimiz arasında hem bölgesel hem de karşılıklı ilişkilerimizin artırılmasının ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Sınıraşan suçlarla özellikle kaçakçılık, insan ticareti, hafif silah ticareti ile ekonomik ve mali suçlarla mücadele alanında daha somut işbirliğine yönelik ortak eylemlerin güçlendirilmesi esasını oluşturmak, KEİ bölgesinde barış, istikrar ve güvenliğe katkıda bulunmak amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu toplantıda alacağımız kararların önemine binaen alınan kararların titizlikle uygulanması için çalışma arkadaşlarıma talimat verdim."

Toplantı, açılış konuşmasının ardından basına kapatıldı. Toplantıya, Sırbistan Başbakanı ve İçişleri Bakanı İvitsa Daçiç, Arnavutluk İçişleri Bakanı Flamur Noka, Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov, Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev, Hırvatistan İçişleri Bakanı Ranko Ostojic ve farklı ülkelerden bakan yardımcıları ile üst düzey delegeler katılıyor.

Muhabir: Uğur Aslanhan - Emrah Güney

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KEİ İçişleri Bakanları 9. Toplantısı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement