Kemal Kılıçdaroğlu UEFA'nın kararını eleştirdi - Son Dakika
Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu UEFA'nın kararını eleştirdi

Kemal Kılıçdaroğlu UEFA\'nın kararını eleştirdi

Bahçeli'den sonra Kılıçdaroğlu da Fenerbahçe ve Beşiktaş'a sahip çıktı.

02.07.2013 14:50

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özel yetkili mahkemeleri eleştiren CHP lideri, UEFA'nın Fenerbahçe ve Trabzon'a vermiş olduğu cezayı da haksız bulduğunu belirtti.

UEFA'YA SESLENİYORUM

Özel yetkili mahkemelerin vermiş olduğu kararlara uyulmaması gerektiği belirten Kılıçdaroğlu, "Özel yetkili mahkemeler bir demokraside olmaz. Bu mahkemelerin verdiği kararlara uymak doğru değildir. UEFA'ya sesleniyorum, bu kararlarla siz Türk sporunu cezalandıramazsınız. Türkiye'de demokrasinin olmadığını öğrenemediniz mi siz? Bu mahkemelerin siyasi otoritenin sopası olduğunu öğrenemediniz mi siz? Bu mahkemelerin kararını esas alarak karar vermiş beyefendiler. Bunlar sahte delil üretmiyorlar mı? Yanlış yapıyorsunuz. Binlerce milyonlarca insan bunun yanlış olduğunu kabul ediyor." dedi.

O ÇOCUKLARA SORDUM

Konuşmasında Gezi eylemlerine değinen Kılıçdaroğlu, "Ben dünya lideriyim diyordu. Bizim birkaç çapulcu çıktı karizmasını yerle bir etti. Sonuçta ne oldu karizmasını çizdirdi panik halinde geldi. İsterse 30 TV kanalı canlı versin, ister tüm gazeteler manşetten versin artık senin bu ülkede ve dünyada kıymetin kalmadı. Thomas Jefferson'ın güzel bir sözü var, 'Halk hükümetinden korktuğu zaman tiranlık, hükümet halktan korktuğu zaman özgürlük vardır.' Ne güzel değil mi? O çocuklara sordum siz Erdoğan'dan korkuyor musunuz diye hayır korkmuyoruz dediler. Korku yalan doğurur." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kemal Kılıçdaroğlu UEFA'nın kararını eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement