Kemer'de Demokrasi Şehitleri İçin Mevlit - Son Dakika
Güncel

Kemer'de Demokrasi Şehitleri İçin Mevlit

Kemer\'de Demokrasi Şehitleri İçin Mevlit

Kemer'de demokrasi şehitleri için mevlit*-ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için belediye tarafından mevlit programı düzenlendi.

04.08.2016 15:22

Kemer'de demokrasi şehitleri için mevlit

*-ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için belediye tarafından mevlit programı düzenlendi.

Darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Kemer Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde düzenlenen mevlide Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin, Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, Sahil Güvenlik Komutanı Hasan Özak, İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş ve vatandaşlar katıldı.

Kuran ve ilahiler okunmasıyla başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Gül, 15 Temmuz gecesi vatandaşların vatanına nasıl sahip çıktığını dünyaya gösterdiğini söyledi. Başkan Gül, " Suriye'yi görüyorsunuz. 'Savaştan hangi ülkeye kaçacağız' diye gösterdikleri direnişle bizim direnişimiz aynı. Bayrağı ve vatanı için canını veren bir Türk halkı var. Ülkeyi kötü günlere sokmamak için tankların önüne yatan insanlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Darbe girişimi gecesi hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Başkan Gül, Türk halkının bir olduğu sürece kimsenin Türk bayrağını indiremeyeceğini ve cumhuriyeti yıkamayacağını vurguladı. Mevlit programını aslında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenleyeceklerini ancak yapamadıklarını aktaran Başkan Gül, " Türkiye'nin her yerinde bütün siyasi partiler birleşerek demokrasi nöbeti tutuyor. Ama Kemer'deki siyasi partiler arasındaki sürtüşme bitmiyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve siyasi parti genel başkanları birleşip kutlama yapıyor ama Kemer'de bu olmuyor. Cumhuriyet Meydanı'nda yapmak istediğimizde bazıları 'biz burada oturmak istiyoruz' dediler. Biz de programımızı burada yapma kararı aldık" diye konuştu.

Mevlit programı dualarla sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kemer'de Demokrasi Şehitleri İçin Mevlit - Son Dakika


Advertisement