Keşan Belediyesi'nden Tarihi Karar - Son Dakika
Güncel

Keşan Belediyesi'nden Tarihi Karar

Keşan Belediyesi\'nden Tarihi Karar

Paşayiğit Belediyesi Keşan'a bağlandı

08.03.2013 10:53

Keşan Belediye Meclisi 7 Mart 2013 Perşembe günkü toplantısında Paşayiğit Belediyesi'nin Keşan'a bağlanması başta olmak üzere önemli kararlara imza attı.

AKP Meclis üyelerinin tamamının partilerine ait bir toplantıya katılacak olmalarından ötürü mazeretli sayıldığı toplantıda aynı zamanda bağımsız Meclis Üyesi Orhan Süzen ve CHP'li üyeler Erdoğan Gümülcineli ve Erdoğan Başol da mazeretli sayıldı.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlığında gerçekleştirilen ve saat 17.00'de başlayan toplantıda 2013 yılında yapılacak yatırımlarda kullanılmak üzere 3 yıl vadeli 3 milyon TL kredi alınması ve revizyon nazım ve uygulama imar planı yapım işinde kullanılmak üzere 130.250 tutarında İller Bankası'ndan kredi alınması ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün evrakları gündeme dahil edildi.

Toplantıda daha sonra Paşayiğit Belediye Başkanlığının, Keşan Belediye Başkanlığına Mahalle olarak katılması hususu ele alındı.

Konu hakkında konuşan Özcan, "Paşayiğit Belediyesi'nin yerel seçimlerden sonra nüfusu 2 binin altında kaldığı için kapatılacak. Plan ve Bütçe Komisyonumuz bu alanda çalışma yaptılar." dedi.

CHP Grup Sözcüsü Ercan Ersoylu'nun Paşayiğit Belediyesi'nin 729 bin 494,50 TL borcundan 100 bin 770,30 TL'sinin yapılandırıldığını aktardı ve belediye ile ilgili teknik bilgiler verildi.

Bu bilgilendirmeden sonra Özcan yeniden söz aldı ve şunları söyledi: "Bağlanmaya sıcak yaklaştım. Belli bir yük getireceği aşikar. Ancak konuyu kısa vadeli düşünmemek gerekir ve Keşan'ın geleceği ile oynamış oluruz. Bana göre büyüyen bir yerleşim yerine sahibiz, bu nedenle ilçenin önünü açmak gerekir. İleride faydası olacaktır. Bu karar Meclis'in tarihi kararı olacaktır."

Grup sözcülerinin olumlu görüş bildirmesinden sonra oylamaya geçildi ve madde oy birliği ile kabul edildi ve Paşayiğit Belediyesi Keşan'a bağlandı.

Daha sonra gündemin "İlçe Sağlık Müdürlüğünün talebi ile İlçemiz Erikli Sahilinde bulunan mülkiyeti kurumumuza ait sağlık tesisinin kullanım hakkının İlçe Sağlık Müdürlüğüne verilmesi hususunun Meclisçe ele alınması hk." hakkındaki maddesine geçildi.

Maddeyle ilgili bilgi veren Özcan söz konusu yerin Erikli'deki dernek tarafından belediyeye devredildiğini ve yerin Keşan Belediyesi'nin tapulu mülkü olarak geçtiğini anlattı ve şunları aktardı: "Sahillerimizde doktor sıkıntısı hep çekiyoruz. Bu yerin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1. Kademe Sağlık Hizmetlerinde kullanılmak üzere kullanım hakkı devri istendi."

Bilgilendirmenin ve Grup Sözcülerinin görüş bildirmesinden sonra söz konusu yerin 10 yıllık devri oy birliği ile kabul edildi.

Meclis daha sonra "Dolu Kadro Değişikliği cetvelinde belirtilen kadrolardaki personellerin bulundukları derecelerdeki normal hizmet sürelerini doldurdukları ve bir üst derecedeki kadrolara ilerleyebilmeleri için ekli cetvelde belirtilen kadroların iptal edilerek bir üst dereceden kadro ihdas edilmesi hususunun Meclisçe ele alınması hk." maddeyi görüştü ve oy birliği ile kabul etti.

Bu maddenin kabulünden sonra Aşağı Zaferiye Mahallesi Saray Caddesi 22 numarada bulunan 615 ada, 12-13 parseldeki parka, Cumhuriyet Mahallesi 19 Kasım Caddesi 23 numara 775 ada 1 parseldeki parka ve Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Bulvarı 1 numara 1211 ada 5 parselde bulunan parkın isminin değiştirilmesi hususu Meclisçe ele alındı. Söz konusu yerlerle ilgili detaylı bilgi istenmesi nedeniyle maddenin bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesine karar verildi.

Toplantının bir sonraki maddesi Güney Edirne Katı Atık Birliği'yle ilgiliydi. "Birliğimiz tarafından yapılacak olan Katı Atık ve Bertaraf tesisinin ihalesi yapıldığı, Nüfuslarının 2000'nin altında olan 7 belde için İller Bankası kredi taleplerini onaylamadığı için bu rakamı kalan 7 Belediyeye nüfusları oranında tekrar dağılım yapıldığı, Belediyemize düşen payın Belediye Meclisinde ele alınması hk." madde ile ilgili bilgi veren Başkan Özcan, şunları söyledi:

"Birlikte yer alanlardan 7 tanesi kapanan belediyelerden olduğu için belediyelere düşen payların yeniden ele alınması gerekiyor. Belediyemize daha önce %69 oranında bir pay düşüyordu şimdi 71,89 olarak değişti."

Bu maddenin oy birliği ile kabul edilmesinden sonra Mülkiyeti ve İşletmeciliği Keşan Belediyesi'ne ait olan Şehirlerarası otobüs terminalinin çıkış ücretleri konusu görüşüldü. Konu oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmek üzere havale edildi.

Daha sonra İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden gelen evraklar Meclisçe ele alındı.

İmar Şehircilik Müdürlüğü'nden gelen "İlçemizin Yeni Mahalle, mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan 255 ada 62 parsel onaylı imar planlarında Spor Tesisleri Alanı, Temel Eğitim Alanı ve imar yolunda kalmaktadır. Söz konusu alana ortaokul yapılması amacıyla daha geniş alana ihtiyaç duyulması sebebiyle mülkiyeti Keşan Belediyesi adına kayıtlı olan 1319 ada 6.497,62 m²lik 1 No'lu parseldeki Spor Tesisleri Alanı ile 255 ada, 62 No'lu parselin Temel Eğitim Alanında ve Spor Tesisleri alanında kalan kısmının birleştirilerek tamamının "Temel Eğitim Alanına" dönüştürülmesi amacıyla imar plan tadilatının yapılması" isteğinin yer aldığı ilk konu hakkında İmar Komisyonu Başkanı İlhan Boz bilgi verdi ve söz konusu tadilatla, alana yeni bir okul daha kazandırılacağını aktardı.

Maddenin oy birliği ile kabul edilmesinden sonra bir diğer istek olan "50 ada 42-33 parseller ile 100 ada 40 parselleri kapsayan alanda Edirne- Çanakkale Yolu üzerinden Migros AVM'ye giriş sağlayan geçit noktasından başlayıp batıda sulama kanalı üzerinden 12 metrelik imar yoluna bağlanan 15 metrelik imar yolunun açılması, 50 ada 42 parselin kuzeyinde 10.000,00 m² üzeri ve yüzölçümlü "Eğitim Tesisleri Alanı" oluşturulması ve 100 ada 40 parselin kuzeyindeki 7 metrelik Donatım Sokak'ın uzatılarak Eğitim Tesisleri Alanı için imar yolu açılması için imar plan tadilatının yapılması hususunda Şehir Plancısı Emel Bolu tarafından hazırlanan İmar Plan Tadilatının yapılması" konusu görüşüldü.

İmar ve Şehircilik Müdürü Sebahattin Eren'in bilgi vermesinden sonra Meclis konunun daha detaylı incelenmesini uygun buldu ve konuyu 2. oturuma bıraktı.

Meclis daha sonra önerge ile gündeme eklenen 2013 yılında yapılacak yatırımlarda kullanılmak üzere 3 yıl vadeli 3 milyon TL kredi alınması konusunu 2. oturuma bıraktı.

Meclis son olarak revizyon nazım ve uygulama imar planı yapım işinde kullanılmak üzere 130.250 tutarında İller Bankası'ndan kredi alınması konusunu görüştü ve bu öneri oy birliği ile kabul edildi.

Özcan, kararların hayırlı olmasını diledikten sonra Meclis'in Mart Ayı 2. Oturumunun 14. Mart 2013 Perşembe günü saat 17.00'de toplanacağını açıkladı ve meclis üyelerine verdiği katkı nedeniyle teşekkür etti.

Meclis üyeleri, toplantının ardından Keşan'a bağlanan Paşayiğit'e giderek burada Paşayiğit Belediye Başkanı Mehmet Zeki Engin ve Paşayiğit'lilerle görüştü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Keşan Belediyesi'nden Tarihi Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement