Kesk'ten 'İç Güvenlik Yasası' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Kesk'ten 'İç Güvenlik Yasası' Protestosu

Kesk\'ten \'İç Güvenlik Yasası\' Protestosu

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır bileşenleri tarafından, “İç Güvenlik Yasasını” protesto etmek amacıyla bir saatlik oturma eylemi yapıldı.

22.02.2015 16:30

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır bileşenleri tarafından, "İç Güvenlik Yasasını" protesto etmek amacıyla bir saatlik oturma eylemi yapıldı.

KESK Diyarbakır bileşenleri, kamuoyunda "İç Güvenlik Yasası" olarak bilinen "Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nı protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binası önünde yapılan açıklamaya, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı sendikaların temsilcileri de destek verdi. Grup adına açıklama yapan Medeni Tutşi, bu yasayla toplu tutuklamaların sıradanlaşacağını söyleyerek, "Bu yasa tüm toplumsal muhalefeti darbe dönemlerini bile aratacak bir saldırı altına alacaktır. Kısa bir süre önce çıkan yasa ile makul şüphe standartlarına geri dönülmesi de gözetildiğinde basın emekçilerine, avukatlara, sendikacılara, üniversitelilere, kadınlara yönelik şafak baskınları yaygınlaşacak, toplu tutuklamalar sıradanlaştırılacaktır" dedi.

Soruşturma sırasında el koyma yetkisi genişletildiğinden gerçek ve tüzel kişi muhaliflerin mal varlıklarına da el konularak, çok yönlü bir baskı kurulacağını da anlatan Tutşi, "Dinleme, gizli soruşturmacı kullanma ve teknik takip yetkileri genişletilecek, sahte ve hukuk dışı kanıt yaratma faaliyeti sistematikleştirilecektir. Bu yasa ile polisin silah kullanma yetkisi arttırıldığından Berkin Elvan, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, dün doğum gününü kutladığımız Ahmet Atakan ve 12 yaşındaki Nihat Kazanhan cinayetleri gibi yeni polis cinayetleri yaşanacaktır. Bu şekilde cinayet işleyen polislerin cezalandırılmaları bir yana, haklarında dava bile açılamayacaktır. Açılmış davalarda yargılanan polislere ise af getirilecektir. Bu yasa ile sakatlanmalara, yaralanmalara ve ölümlere yol açan TOMA'lar tarafından sıkılan basınçlı suların içinde yer alan boya gibi kimyasal madde kullanımına kılıf oluşturulmaktadır. Bizler emek ve demokrasi güçleri olarak bu anti demokratik uygulamalara son verilinceye kadar ülkenin dört bir yanında şu an itibariyle oturma eylemleri gerçekleştiriyoruz. Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından bir saatlik oturma eylemi yaptı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kesk'ten 'İç Güvenlik Yasası' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement