Kılıçdaroğlu: 3. Köprünün Adı "Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü" Olsun - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: 3. Köprünün Adı "Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü" Olsun

Kılıçdaroğlu: 3. Köprünün Adı "Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü" Olsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3.köprünün adının "Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü" olmasını önererek, "Olsun ki, bugün, yarın hatta 100 yıl sonra o köprüyü gören herkes Kuzey Marmara'nın son orman"...

29.05.2013 16:18

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3. köprünün adının "Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü" olmasını önererek, "Olsun ki, bugün, yarın hatta 100 yıl sonra o köprüyü gören herkes Kuzey Marmara'nın son orman alanını yok eden kişinin orman düşmanı olan kişinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öğrensin" dedi.

Kılıçdaroğlu, Sosyal Demokrat Belediyeler Proje ve Hizmet Fuarı'nın açılışında, yaptığı konuşmada, İstanbul'un fethinin 560. yıldönümünü kutladı. Bugün, 3. köprünün temelinin atıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bu köprünün adını "Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü' koysunlar. Bunu kendisi de istiyor biliyorum. Ben de onay veriyorum. 3. köprünün adı "Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü' olsun. Olsun ki, bugün, yarın hatta 100 yıl sonra o köprüyü gören herkes Kuzey Marmara'nın son orman alanını yok eden kişinin orman düşmanı olan kişinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öğrensin. Tıpkı Kazıklı Voyvoda gibi Recep Tayyip Erdoğan'ın adı da bir utanç tarihine kayıtlı olsun" dedi.

-"AKIL YOK, BECERİ YOK, GELECEĞİ GÖRME YOK, HAYATLARI RANT ÜZERİNE KURULU"-

Köprü ve yolların uygarlığın göstergesi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Köprü yapılabilir, yol da yapılabilir ama akılla, mantıkla yapılır. Sorulur soruşturulur. Bilim insanlarına sorulur, işin uzmanlarına sorulur. Yoksa helikoptere binilip köprüyü buradan yapalım diye köprünün K'sını bilmeyen bir adamın düşüncesiyle köprü yapılmaz. Dünya alay eder yoksa. Nitekim şimdi geldiğimiz noktada bu değerli arkadaşlarım. İstanbul elbette ki bir inci. İstanbul'un elbette ki boğazdan geçişe ihtiyacı var. "Ben yaptım, oldu' mantığıyla sistem yürümez. İstanbul'un ihtiyacı kuzey Marmara ormanlarını korumaktır. Eğer geçiş yapılacaksa en az 3 tüp geçişe ihtiyaç vardır. Bunun yapılması lazım. Ormanı koruyacağız, denizin altından kimseyi rahatsız etmeden 3 tane tüp geçit yapabiliriz ve böylece biz hem tabiata saygı duyarız, hem ağaçlara, hem çocuklarımıza güzel bir İstanbul'u bırakmış oluruz. Bunlar tüp geçit istemediler. İlla "Ormanı keseceğiz' dediler. Neden? Çünkü akıl yok, çünkü beceri yok, çünkü geleceği görme yok, çünkü hayatları rant üzerine kurulu. Rant üzerine kurdukları için maalesef kaybeden İstanbul oluyor."

Kılıçdaroğlu, Sultanahmet'te tarihin, Kuzey Marmara'da doğanın, Sulukule'de yoksulun, Taksim'de kültürün mahfedildiğini dile getirerek, şunları ifade etti:

"Taksim'de gezi parkına AVM yapmak ancak düşünemeyen insanların öngörüsüdür. Vatandaş, "Taksim bizimdir' diyor, Taksim'e sahip çıkıyor, ranta sahip çıkanlar polis gücüyle onları oradan kovmak istiyor. Taksim'de gezi parkına sahip çıkan bütün İstanbullulara yürekten şükranlarımızı sunuyoruz." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: 3. Köprünün Adı 'Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü' Olsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement