Kılıçdaroğlu Bursa'dan Başbakan Erdoğan'a Seslendi - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu Bursa'dan Başbakan Erdoğan'a Seslendi

Kılıçdaroğlu Bursa\'dan Başbakan Erdoğan\'a Seslendi

Bursa gezisini tamamlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamalardaki üslubunu eleştirdi

02.12.2010 12:32

Bursa gezisini tamamlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamalardaki üslubunu eleştirerek, Bağırıp çağıracağına otur da adam gibi açıklama yap. Bize açıklama yapacağı yerde efeleniyor. Senin efelenmen bize sökmez" dedi.

Kılıçdararoğlu yanlı yayın yapmakla suçladığı TRT'yi ise "Tayyip Radyo Televizyon Kurumu" olarak adlandırdı.

Salı günü Bursa'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah İnegöl İlçesi'nin Kurşunlu Beldesi'ni ziyaret ederek, CHP'li Belediye Başkanı Erkan Dönmez'i makamında ziyaret etti.

Belediye önünde kurulan platformdan vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hükümetin politikalarını eleştirerek, "Alınteri döken, çalışan, üreten, evine helal ekmek götüren, herkes bizim başımızın üstündedir. Vurguncunun talancının partisi değiliz. Halkın partisiyiz.

Hiçbir zaman kısa süre içinde köşeyi dönenlerin partisi olmadık. İstiyoruz ki bu ülkede herkes kazansın. 8 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar. Yoksulluk bitti mi? Sayın Başbakan, 'Her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir şey mi var ?' diyor. Ama biz iktidara geldiğimizde üniversite mezunu olana da olmayana da iş bulmak için mücadele edeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın dünkü açıklamalarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, ô Bugün gazeteleri okudum. Sayın Başbakan okuduğum haberlerde zeytinyağı gibi üste çıkmak için bağırmış çağırmış. İsviçre'deki 8 ayrı hesabı olduğuna dair iddialar gerçekten çok ciddi. Bağırıp çağıracağına otur da adam gibi açıklama yap. Senin gücün yüreğin yetiyorsa ABD'ye çıkarsın hesabını sorarsın. Amerika'ya kızamıyor ya, muhalefete kızması lazım.

Siyasetçinin temel görevi halka hesap vermektir. Bize açıklama yapacağı yerde efeleniyor.Senin efelenmen bize sökmez. Sayın başbakan, 'Geçmişte hesabında bir milyar dolar olduğunu söyleyen şimdi Ergenekon'da yatıyor' diyor. Ben Ergenekon davasında, darbe girişiminde bulunanların yattığını sanıyordum.

Başbakan aleyhine yazı yazanlar da yatıyormuş. Bu bir itiraf. Sorsan bu itirafı yapmaz. Hukukun üstünlüğünü savunurken, iktidarın dürüst olmasını yargıya müdahale etmemesini istiyoruz. Hukukun olmadığı yerde Sayın Başbakan çıkar böyle konuşur." diye konuştu.

Konuşmasında eleştirdiği TRT'yi, "Tayyip Radyo Televizyon Kurumu" diye tanımlayan CHP Genel Başkanı, ôTRT'yi izledim. Sayın Başbakanın açıklamalarının hepsini verdi. Bizim cevaplarımız hiç yok. Ama benden vergi alıyorlar. Tarafsız yayın yapmıyor. Sayın Başbakan biraz düşünür. TRT'den hep şikayet hep şikayet. Bir bakalım objektif mi yanlı mı yayın yapıyor. Eve, yanlı. Hükümet yanlısı haberler veriyor. dedi.

Kılıçdaroğlu, bu gün bir gazetede yer alan kurultay'da Baykal ve Sav'ın ortak hareket edeceğinin sorusuna, "Kurultaya gidiyoruz. Ayın 18'inde göreceğiz. Kurultayın kamuoyunda öyle büyük bir haber olarak gündemde tutulmasını da doğru bulmuyorum." yanınıtı verdi.

Kılıçdaroğlu daha sonra Bursa gezisini tamamlayarak helikopterle Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu Bursa'dan Başbakan Erdoğan'a Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement