Kılıçdaroğlu'na Köşk Raporu - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'na Köşk Raporu

Kılıçdaroğlu\'na Köşk Raporu

Raporda Gül'ün Görev Süresinin 5 Yıl Olduğu İfade Ediliyor.

24.02.2011 09:30  Güncelleme: 09:35

CHP'nin hukukçu kurmaylarından Şahin Mengü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi ile ilgili hazırladığı raporu sunacak CHP'nin hukukçu kurmaylarından Şahin Mengü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi ile ilgili hazırladığı raporu sunacak. Raporda, Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresinin 5 yıl olduğu ve isterse ikinci kez aday olabileceği ifade ediliyor.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi ile ilgili rapor hazırladı. Raporda, Cumhurbaşkanının görev süresinin 5 yıl olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi 5 yıldır. Bana göre 7 yıl olması hukuken mümkün değil. Sayın Abdullah Gül, seçildiği tarihte Anayasa değişikliği olmuş, cumhurbaşkanının görev süresi 5 yıl olarak kanunlaşmıştır."

-"GÜL'ÜN GÖREV SÜRESİ 2012'DE DOLUYOR, İSTERSE İKİNCİ KEZ ADAY OLUR"-

Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresinin 2012'de dolduğunu ifade eden Mengü, "7 yıl tartışması yersizdir. Seçildiğinde görev süresi 5 yıldı. Cumhurbaşkanlığı makamının nasıl boşalacağı, nasıl seçileceği yasa ile belirtilmiştir. Süre 5 yıldır. Aksini düşünmek abesle iştigaldir. Ancak Gül, isterse ikinci kez aday olabilir. Buna bir engel yoktur" dedi.

CHP'li Mengü, Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresi ile ilgili son kararı YSK'nın vereceğini de kaydetti.

-FRANSA ÖRNEĞİ-

Bu konuda verilen Fransa örneği ile Türkiye'deki durumun farklı olduğunu ifade eden Mengü, "Fransa'da Chirac seçildikten sonra görev süresi değişti. Seçildiğinde görev süresi 7 yıldı ve Chirac 7 yıl yaptı. Ancak Gül'ün durumu farklıdır" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'na Köşk Raporu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement