Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, Kamer Genç İçin Taziye Mesajı Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, Kamer Genç İçin Taziye Mesajı Gönderdi

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, Kamer Genç İçin Taziye Mesajı Gönderdi

Kamer Genç'i vefat etmeden saatler önce ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bir son buluşmanın, bir vedanın yaşandığını hissetmiştim" dedi.

22.01.2016 19:52  Güncelleme: 21:46

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Tunceli eski Milletvekili Kamer Genç'in vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kılıçdaroğlu, "Kendisini bugün tedavisinin sürdüğü hastanede ziyaret ettiğimde, bir son buluşmanın, bir vedanın yaşandığını hissetmiştim. Ancak Cemal Süreya'nın 'Her ölüm erken ölümdür' dizesinin anımsattığı duyguyla anmak isterim ki ölümü kendisine yakıştırmak istememiştim" dedi.

"CUMHURİYET ÇOCUĞU OLARAK YAŞADI"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 76 yaşında hayatını kaybeden Kamer Genç için taziye mesajı yayımladı. Kılıçdaroğlu, Kamer Genç'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiğinde hissettiklerini anlattı. Kılıçdaroğlu'nun baş sağlığı mesajı şöyle: "Türkiye siyasetinin, demokrasi mücadelesiyle özdeş ismi Sayın Kamer Genç'i kaybettik. 1940 yılında Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde doğan Kamer Genç, son nefesini verdiği bugüne kadar Cumhuriyetimizin kurucu ilkelerine bağlı bir Cumhuriyet çocuğu olarak yaşadı.

"DEMOKRASİNİN VE İNSAN HAKLARININ YILMAZ SAVUNUCUSU OLDU"

İnşaat işçiliğiyle başlayan yaşam mücadelesini, Vergi Denetmenliği, Danıştay Tetkik Hakimliği ve Serbest Müşavirlik yaparak sürdürdü. 12 Eylül Askeri Darbesi sonrasında üyesi olduğu Danışma Meclisi'nde parlamenter demokrasinin ve insan haklarının yılmaz savunucusu oldu. Danışma Meclisi'nden istifa ettiği 1983 yılına kadar inandığı ilkelerden vazgeçmeksizin görev yaptı.

"HAKKIN, ADALETİN VE SİYASİ AHLAKIN ÖNCÜSÜYDÜ"

TBMM'de görev aldığı altı yasama döneminde de hakkın, adaletin, eşitliğin ve siyasi ahlakın öncüsü oldu. Tunceli'nin 'Kamer Ağabeyi' Kamer Genç, benim için her zaman 'Kamer Bey' diye hitap etmekten onur duyduğum örnek bir isimdi. Kendisini bugün tedavisinin sürdüğü hastanede ziyaret ettiğimde, bir son buluşmanın, bir vedanın yaşandığını hissetmiştim. Ancak Cemal Süreya'nın 'Her ölüm erken ölümdür' dizesinin anımsattığı duyguyla anmak isterim ki ölümü kendisine yakıştırmak istememiştim.

GENÇ'İ DOĞDUĞU TOPRAKLARA, TUNCELİ'YE DEFNEDECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin eşsiz üyelerinden biri olan Sayın Kamer Genç'i doğduğu topraklara, Tunceli'ye defnedeceğiz. O'nun yokluğunun yaratacağı eksikliği, kendisini yürekten bağlı hissettiği Cumhuriyetimizi daha da yücelterek gidereceğiz. Bu duygularla Sayın Kamer Genç'e Allah'tan rahmet; ailesine, tüm sevdiklerine, Tuncelililere ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarına başsağlığı diliyorum."

BAHÇELİ, SEVİM GENÇ'E TAZİYE MESAJI GÖNDERDİ

Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, eski Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in vefatı dolayısıyla eşi Sevim Genç'e taziye mesajı gönderdi.

"TÜRK SİYASETİNE KATKILARI OLDU"

MHP Genel Başkanı Bahçeli mesajında, "Değerli siyaset adamı, eski Tunceli Milletvekili, saygıdeğer eşiniz Kamer Genç Bey'in vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Türk siyasi hayatına büyük katkıları olan merhum Kamer Genç Bey'e Yüce Allah'tan rahmet, başta şahsınız olmak üzere tüm yakınlarına, sevenlerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, Kamer Genç İçin Taziye Mesajı Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Karadenizli: Mekanı cennet olsun 46 28 Yanıtla
  • MUHAMMED ARSLAN: ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN 51 20 Yanıtla
  • 4444444: bir dikili ağaci varmi memlekete 30 yil meclisteydi soruyorum size angutlr 6 2 Yanıtla
  • kafadar: kemalıda götür senin yaninda oda yansin 3 4 Yanıtla
  • dersimli: cumhuriyetin çocuğu yaktilar yiktilar perisan ettiler utanmadan cumhuriyet diyordu... 1 3 Yanıtla
  • alevi: kemali de al yanına rakı votka tek içilmez 0 4 Yanıtla
  • ELAZIĞ'LI 23: MHP li ve Elazıglı biri olarak diyorum Allah gani gani rahmet eylesin... Keske dogu ve guneydogunun butun milletvekilleri bunun gibi devletci bir zihniyette olsalardı terorden eser kalmaz ülke de bu durumda olmazdı buna emin olun.. 4 0 Yanıtla
  • ELAZIĞ'LI 23: MHP li biri olarak diyorum Allah rahmet eylesin... Keske dogu ve guneydogunun butun milletvekilleri bunun gibi devletci bir zihniyette olsalar terorden eser kalmaz buna emin olun.. 3 0 Yanıtla
  • alevi: 3 chp liden biri hdp ye oy verdi 1 2 Yanıtla
  • ÇKÇ: KILIÇTAR OGLUNUN MAŞALLAH DEDİGİ BIR HAFTA YAŞIYOR BAKSASA DIKTATORE KARŞISINA RAKIP ÇIKARTMADI HER HEZ KORKUYOR 0 0 Yanıtla

Advertisement