Kılıçdaroğlu Pembe Köşk'te Lozan Etkinliğine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu Pembe Köşk'te Lozan Etkinliğine Katıldı

Kılıçdaroğlu Pembe Köşk\'te Lozan Etkinliğine Katıldı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan Barış Antlaşması'nın 90.yılı nedeniyle Pembe Köşk'te düzenlenen etkinliğe katıldı.

20.11.2012 18:28

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan Barış Antlaşması'nın 90. yılı nedeniyle Pembe Köşk'te düzenlenen etkinliğe katıldı.

İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker'in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte emekli Büyükelçi Bilal Şimşir'in "Lozan Günlüğü" isimli kitabının tanıtımı yapıldı. Özden Toker burada yaptığı konuşmada, bugünün hem kendileri için hem de Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli bir gün olduğunu ifade ederek, Lozan Barış Antlaşması'nın önemine değindi. Toker, Lozan Barış Antlaşması'nın bir örneğinin de Pembe Köşk'te sergilendiği kaydetti.

Toker'in ardından emekli Büyükelçi Şimşir, konukları kitabı hakkında bilgilendirdi. Şimşir, Lozan Barış Kongresi ve Barış Antlaşması sürecinin 1922-1923 yılları arasındaki belgesel kronolojisini içeren kitabın telgraflar, raporlar ve konuşmalar olmak üzere, süreçle ilgili ulaşılabilecek bütün belgeleri içerdiğini kaydetti. Bilal Şimşir imzaladığı kitabını Kemal Kılıçdaroğlu'na hediye etti.

Şimşir'in ardından Prof. Dr. Temuçin Faruk Ertan, "Lozan Konferansı'nın İlk Günü" konulu bir sunum yaptı.

Etkinliğe CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve DSP Genel Başkanı Masum Türker de katıldı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu Pembe Köşk'te Lozan Etkinliğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement