Kıno 2017: Alman Filmleri Türkiye'de - Son Dakika
Güncel

Kıno 2017: Alman Filmleri Türkiye'de

Kıno 2017: Alman Filmleri Türkiye\'de

Goethe-Institut ve German Films işbirliğiyle düzenlenen Kino 2017 başlıklı film gösterimleri, Alman sinemasından yeni ve ödüllü örnekleri Türkiye'nin farklı şehirlerinde seyirciyle buluşturacak.

07.04.2017 09:01

5-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 36. İstanbul Film Festivali dahilinde başlayacak. Kino 2017 gösterimleri Nisan ayında 28. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında devam edecek ve sonbahar aylarında da İzmir, Diyarbakır ve Gaziantep'te gerçekleşecek.

Alman Filmleri Türkiye'de programı, dünya prömiyeri Şubat ayında Berlin Film Festivali'nde gerçekleşmiş yepyeni yapımları Türkiye'de izleyicilerle buluşturması ve İstanbul'a gelecek konuklarıyla dikkat çekiyor.

Yeni Alman Sineması'nın öncü isimlerinden; Katharina Blum'un Çiğnenen Onuru, Teneke Trampet, Swann'ın Aşkı gibi sinema tarihine geçmiş başyapıtların usta yönetmeni Volker Schlöndorff yeni filmi Unutulmayan Aşk'ın (Return to Montauk) gösterimine katılmak için İstanbul'a geliyor. Bu yıl Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülü için yarışan Unutulmayan Aşk, Max Frisch'in otobiyografik özellikler taşıyan anlatısı Montauk'tan yapılmış bir uyarlama. Filmin oyuncu kadrosunda Stellan Skarsgård, Nina Hoss ve Niels Arestrup gibi Avrupa sinemasının gözde oyuncuları yer almakta. Volker Schlöndorff, filmin 8 Nisan Cumartesi akşamı 21.30'da Cinemaximum City's Nişantaşı sinemasında gerçekleşecek gösterimine katılacak.

Yine Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı için yarışan, Andres Veiel imzalı Beuys da İstanbul Film Festivali çerçevesinde seyirciyle buluşacak. 20. yüzyılın en önemli sanatçılarından Joseph Beuys üzerine bu belgesel, bazıları daha önce hiç kullanılmamış ses ve görüntü kayıtlarını dönemin tanıklarıyla yapılmış röportajlarla birleştiriyor ve özgün bir portreye dönüşüyor. Filmde röportaj yapılan kişiler arasında yer alan Beuys'un yakın arkadaşlarından Rhea Thönges filmin ilk iki gösterimine katılmak için İstanbul'da olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kıno 2017: Alman Filmleri Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement