Kırklareli'nin Yeni Valisi Öner Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'nin Yeni Valisi Öner Göreve Başladı

Kırklareli\'nin Yeni Valisi Öner Göreve Başladı

Valiler Kararnamesi ile Merkeze Alınan Kırklareli Valisi Muammer Muşmal'ın Yerine Isparta'dan Atanan Vali Ali Haydar Öner, Bugün Görevine Başladı.

07.01.2011 18:33

Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Kırklareli Valisi Muammer Muşmal'ın yerine Isparta'dan atanan Vali Ali Haydar Öner, bugün görevine başladı. Resmi törenle Valilik kapısında karşılanan Vali Öner, 'Hiç ayrılmayacakmış gibi çalışacağız. Yarın ayrılacakmışız gibi tedbirli olacağızö dedi.

Kırklareli'nin yeni valisi Ali Haydar Öner, bugün geldiği kentte Valilik binası önünde personel tarafından karşılandı. Polis mangasını selamlayan Vali Öner, eşi Saadet Şen Öner ile birlikte personel ile tanıştı ve makamına geçerek görevine başladı.

Kırklareli'ne hizmet etmekten onur duyacağını belirten Kırklareli Valisi Ali Haydar Öner, 'Kamu kuruluşları ve yerel yönetimler, Türk silahlı kuvvetleri ve üniversitemizin rehberliğinde ve tabi ki vatandaşlarımızla iş birliği içinde Kırklareli'ne hizmet etmek istiyorum. Kırklarelili hemşehrilerimizin beklentilerini daha kısa sürede gerçekleştirmeye çalışcağız. Büyük önder Atatürk ün çağdaş Uygarlığa çıkma yolunda Kırklareli ye hizmet verme imkanı bulacağızö dedi.

'TEDBİRLİ OLACAĞIZ

Son kararname ile merkeze alınan Vali Muammer Muşmal'ın kararın iptali için yargıya başvuracağının hatırlatılması üzerine Vali Öner, 'Elazığ Valiliği döneminde idari yargıya başvurmuştu. Sonra idari yargı sonucu göreve dönmesi uygun görüldü. Daha sonraki dönemde de Kırklareli valiliğine atanmıştı. Yetkili makamlar bakanlar kurulu, Başbakan ve Cumhurbaşka'nın onayını gerektiren bir durumdur. Sayın Vali Muşmal'ın nasıl bir değerlendirme yapacağını bilemiyorum. Hiç ayrılmayacakmış gibi çalışacağız. Yarın ayrılacakmışız gibi tedbirli olacağız. Hiç ayrılmayacakmışız gibi hizmet peşinde koşmaya geldikö diye konuştu.

MUŞMAL 87 GÜN VALİLİK YAPTI

Bakanlar Kurulunun 6 Eylül 2010 tarihindeki Valiler Kararnamesi ile Elazığ'dan Kırklareli'ne atanan ve 20 Eylül günü bu kentte yeni görevine başlayan Vali Muammer Muşmal, 16 Aralık günü merkeze alındı. Kırklareli'nde 87 gün görev yapan Muşmal, geçen 4 Ocak günü kentten ayrılmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırklareli'nin Yeni Valisi Öner Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement