KKTC, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen saldırıyı kınadı - Son Dakika
Güncel

KKTC, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen saldırıyı kınadı

KKTC, Azerbaycan\'ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen saldırıyı kınadı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan saldırıyı kınadı.

27.01.2023 17:00  Güncelleme: 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan saldırıyı kınadı.

Töre, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan silahlı saldırıda hayatını kaybeden, elçiliğin güvenlik personeli için taziye mesajı yayımladı.

Töre, mesajında, Azerbaycan ile dayanışma duygularını ifade ederek şunları kaydetti:

"Azerbaycan'ın İran'da bulunan Tahran Büyükelçiliği'ne düzenlenen silahlı saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Büyükelçilik güvenlik amirinin hayatını kaybettiği, iki güvenlik görevlisinin ise yaralandığı bu menfur saldırıda hayatını kaybeden görevliye Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Diplomatik misyonlara karşı gerçekleşen bu hain terör saldırısını kınar, kardeş ülke can Azerbaycan'ın her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isterim."

KKTC Başbakanı Üstel de yaptığı yazılı açıklamada, bugün sabah saatlerinde İran'da bulunan kardeş Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen hain saldırıyı kınadığını bildirdi.

Üstel açıklamasında, saldırının, KKTC halkını üzdüğünü belirterek "Başta Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev olmak üzere, tüm kardeş Azerbaycan halkının acısını paylaşıyor, şehit olan kardeşimize Allah'tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da yayımladığı mesajda, "Can Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen hain saldırıyı şiddetle kınıyorum." ifadesine yer vererek saldırıda yaşamını yitiren koruma müdürüne Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Ertuğruloğlu, Azerbaycan ile dayanışma duygularını da ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen saldırıyı kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement