KKTC'de Engellilerin Bir Günlük Temsili Askerlik Heyecanı - Son Dakika
Güncel

KKTC'de Engellilerin Bir Günlük Temsili Askerlik Heyecanı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) "temsili askerlik" uygulaması kapsamında engelliler bir günlüğüne asker olmanın heyecanını yaşadı.

16.05.2017 18:30

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) "temsili askerlik" uygulaması kapsamında engelliler bir günlüğüne asker olmanın heyecanını yaşadı.

Gülseren Kışlası'nda 75 engelli, asker üniformalarıyla ant içerek terhis belgesi aldı, künye taktı.

Engelli vatandaşlara temsili terhis belgeleri ve künyeleri Meclis Başkanı Sibel Siber, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ile Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan tarafından verildi.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, vatan hizmetinin Anayasa'nın 74. maddesinde "her Kıbrıs Türkü'nün hakkı ve ödevi" olarak düzenlendiğini belirterek askerlik mükellefiyetinin Türk ulusu için onur vesilesi olduğunu ifade etti.

Yıldırım, "KKTC'nin ayrılmaz parçası olan Güvenlik Kuvvetleri saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlar heyecan ve coşkuyla asker elbisesini giyip kahraman birer mücahit oldular" dedi.

Askerliğin her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görev olduğuna işaret eden Yıldırım "Sizler bu üniforma ve kutsal askerlik yeminiyle tam bir asker oldunuz." ifadesini kullandı.

Engelli vatandaşlar adına konuşan Servet Dursun Köse de askerlik görevinin insan hayatının en mutlu günlerinden biri olduğunu belirtti.

Bugün askerlik görevini yerine getirmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Köse, gerektiğinde vatan için canlarını vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC'de Engellilerin Bir Günlük Temsili Askerlik Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement