Kocaeli Bakan Işık: Türkiye'nin Istikrarını Şansa Bırakma Şansı Yok - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Bakan Işık: Türkiye'nin Istikrarını Şansa Bırakma Şansı Yok

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de üretim, yatırım ve istihdamın hızını kesen, kazanımları kaybettiren sistemi değiştirmek zorunda olduğunu belirterek, "Türkiye'nin istikrarını şansa bırakma şansı yoktur.

03.04.2017 13:17

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de üretim, yatırım ve istihdamın hızını kesen, kazanımları kaybettiren sistemi değiştirmek zorunda olduğunu belirterek, "Türkiye'nin istikrarını şansa bırakma şansı yoktur. Türkiye bundan sonra kaybettiği dönemleri kazanacak bir hıza erişmek zorundadır. Türkiye'nin artık istikrarı doğrudan sandıkta sağlamasının zamanı geldi" dedi. Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde Hayat Kimya'nın 800 milyon TL mal olan non-woven ve esnek ambalaj tam otomatik depo tesislerinin açılışı Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleşti. Bakan Işık açılışta yaptığı konuşmada, "Cesaretinden dolayı, Türkiye sevdasından dolayı, Türk insanına hizmet etmenin haklı gururunu yaşamasından dolayı Kiğılı ailesinin değerli büyüğüne ve icranın başında olan değerli kardeşime gönülden teşekkür ediyorum. 800 milyon liralık bir yatırım ve 600 kişilik istihdam her babayiğidin harcı değil. Bu sayede 600 insan evine mutlu dönecek. 600 insan çoluk çocuğuyla daha rahat bir hayat sürecek. Hem bu insanların, hem de Kocaeli'ndeki insanların hayatına yardımcı olacak" dedi.

Bakan Işık ülkede istihdam oluşturmanın büyük bir babayiğitlik olduğunu belirterek, "1960'ların başında merhum rahmetli Erbakan 'Türkiye'nin sanayileşmeden başka çaresi yoktur. Sanayiyi bütün yurda yaymamız lazım' dediğinde merhum Erbakan'ın fikirlerini alaya alan, hafife alan, dalga geçen ve ona iş yaptırmamayı vazife edinen insanların Türkiye'ye ne kadar kötülük yaptıklarını bugün Türk insanı net görüyor. Aynı süreçte aynı modeli neredeyse birebir hayata geçiren Güney Kore'nin kişi başı 30 bin doları geçen milli geliriyle dünyanın gelişmiş ve kalkınmış bir ülkesi haline geldiğini hepimiz görüyoruz. Türkiye istikrarını yakaladığı zaman bu ülkenin çalışkan ve girişimci insanları bu ülkeye yakışır başarılara imza atıyor. Bunlardan bir tanesi Kiğılı ailesi. En zor şartlarda ülkesine güvenen bu aile yaptıkları bu yatırımlarla Türkiye'nin haklı gururu olmayı sürdürüyor. Sanayicilerle çok çalıştık. Türkiye'de sanayicilik kahramanlıktır. Ülkeye istihdam oluşturmak büyük babayiğitliktir. Bunun bir örneğini birlikte hizmete açmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE BUNDAN SONRA KAYBETTİĞİ DÖNEMLERİ KAZANACAK HIZA ERİŞMEK ZORUNDA

Türkiye'nin kaybettiği zamanları kazanmak zorunda olduğunu ifade eden Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin istikrarını şansa bırakma şansı yoktur. Türkiye bundan sonra kaybettiği dönemleri kazanacak bir hıza erişmek zorundadır. Türkiye bundan sonra oluşabilecek riskleri görüp gerekli tedbirleri bugünden almak zorundadır. 2001 yılında sanayicinin ne günahı vardı. Bir cumhurbaşkanı anayasa kitapçığını başbakanın suratına fırlattı ve ülkede bütün dengeler altüst oldu. Gecelik faizler yüzde 7 bin, 8 binlere çıktı. Sanayicinin, köylünün, esnafın ne günahı vardı. Türkiye'nin artık istikrarı doğrudan sandıkta sağlamasının zamanı geldi. 16 Nisan'da artık istikrarı sandıkta sağlayarak bir daha hükümet krizleri, güven oyu, gen soru, bütçe geçti geçmedi gibi Türkiye'de üretim, yatırım ve istihdamın hızını kesen, zaman zaman kazanımları kaybettiren bu sistemi değiştirmek lazım"

600 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLADIK

Tesislerle 600 kişiye istihdam sağladıklarını söyleyen Hayat Kimya İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı, "Toplam 800 milyon TL değerindeki bu iki yatırımımızla, şirketimize ve memleketimize benzeri görülmemiş bir teknoloji kazandırdık. Burada oluşturulan yeni iş sahalarıyla, toplam 600 kişiye istihdam sağladık. Bu tesislerde üretilen yarı mamul ve ambalajın yüzde 50'sini ihraç ediyoruz. Gerek maliyet, gerekse katma değerli operasyon verimliliğiyle bizi ayrıştıran bu 2 önemli tesis, sürdürülebilir büyümemizin teminatında büyük rol oynuyor. Türkiye'ye yatırımlarımız devam ediyor. Çünkü Türkiye, gelişim ve büyüme konusunda kendisine bir adım atan yatırımcısına her zaman iki adım yaklaştı. Üretimi, istihdamı ve ihracatı arttırmak üzere kendini geliştiren yatırımcısını hep destekledi, yanında oldu. Bu nedenle ülkemize inanıyor ve güveniyoruz. Memleketimizin birikimine katkı sağlayacak yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bizim için büyüme ve liderlik, sadece pazar payıyla, ciroyla değerlendirilecek bir olgu değil. Liderlik, geleceğe dair vizyonu olmayı, ilk adımı atacak cesareti göstermeyi, ülkemize ve geleceğe değer katan işlerin nüvelerini bugünden atmayı gerektirir" dedi.

Bakan Işık açılışın ardından fabrikada işçilerle birlikte yemek yedi.

Kocaeli Bakan Işık: Türkiye\'nin Istikrarını Şansa Bırakma Şansı Yok
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Bakan Işık: Türkiye'nin Istikrarını Şansa Bırakma Şansı Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement