Kocaeli İtfaiyesinden Nefes Kesen Tatbikat Kocaeli İtfaiyesinden Nefes Kesen Tatbikat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı itfaiye erlerinin "Hayata Dönüş Bahar Tatbikatı" izleyenleri heyecanlandırdı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı itfaiye erlerinin "Hayata Dönüş Bahar Tatbikatı" izleyenleri heyecanlandırdı. İtfaiye erleri yangın müdehalesinin yanı sıra temsili kazalarda yaralananları çıkartma tatbikatı da yaptı.
Marmara Depreminin ardından tüm donanımları yenilenen ve Türkiye'nin en modern İtfaiye teşkilatlarından biri haline gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nin "Hayata Dönüş Bahar Tatbikatı" Uluslararası Fuar Merkezi yanında bulunan İnterteks Fuar alanı yanındaki boş arazide gerçekleştirildi. Tatbikat öncesi konuşan ve Kocaeli İtfaiye teşkilatının modern bir yapıya kavuştuğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu tatbikatın ilkini geçtiğimiz yıl yaptıklarını, bu tatbikatlarla itfaiyenin gücü ve hız, güç ve yeteneğinin ortaya konulduğunu söyledi.
KİMYASAL TANKERİNE MÜDAHELE
Tatbikatta temsili trafik kazası sonucu kimyasal madde taşıyan akaryakıt tankeri çevresinde güvenlik önlemi alındı. Ardından da tankerden sızan kimyasal maddenin bulunduğu alanı kapatarak araç içersinde vucudu kimyasal madde temas eden sürücüyü kurtarıp ilk müdahelesini yaptı.
LPG TANKLARINA KÖPÜK SIKTILAR
İtfaiye ekipleri yine senaryo geregi yakılan 2 LPG tankında meydana gelen gaz kaçağı ile tankın tutuşması ve yangının ilerlemesini önledi. Bölgede gerekli güvenlik tedbirlerini alan ekipler yanan tanklara güvenli bir şekilde yaklaşarak gaz akışını kestikten sonra yanan tanklara köpük sıkarak söndürdü.
ENKAZ ALTINDA KALANLARI KURTARDILAR
Daha sonra depremde bina çökmesi sonucu göçük altında kalan kazazedelere müdahele edildi. Önce ekipler bina üzerinde elektronik cihazlarla dinleme yaptı. Daha sonra kazazedenin yerini tespit ettikten sonra beton kırıcı ve deliciler kullanarak kazazedeye ulaşıldı. Güvenli bir şekilde enkazdan çıkartılan kazazede sedyeye alındıktan sonra 112 Acil ekiplerine teslim edildi. Tatbikat sonunda İtfaiye araç filosuna 5 adet merdivenli ve çok maksatlı itfaiye aracı teslimi yapıldı.