Kocamaz: 'Birlikte Çalıştığımız Bu Arkadaşlarımız Mutlaka En İnce Detaylarına Kadar Sorgulanacaklar' - Son Dakika
Güncel

Kocamaz: 'Birlikte Çalıştığımız Bu Arkadaşlarımız Mutlaka En İnce Detaylarına Kadar Sorgulanacaklar'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında belediye başkan yardımcısı, genel sekreteri ve özel kalem müdürünün de olduğu 14 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin, "Birlikte çalıştığımız bu arkadaşlarımız mutlaka en ince detaylarına kadar sorgulanacaklar, cevaplarını verecekler ve o sorgular neticesinde gerçek ortaya çıkacaktır" dedi.

03.08.2016 22:05

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında belediye başkan yardımcısı, genel sekreteri ve özel kalem müdürünün de olduğu 14 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin, "Birlikte çalıştığımız bu arkadaşlarımız mutlaka en ince detaylarına kadar sorgulanacaklar, cevaplarını verecekler ve o sorgular neticesinde gerçek ortaya çıkacaktır" dedi.

MHP'li Kocamaz, Büyükşehir Belediyesinin balkonundan partililere yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilk tepki koyanlardan birinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğuna dikkati çekti.

Sonuna kadar demokrasinin yanında olduklarını vurgulayan Kocamaz, "Yıllardır terörün her türlüsünü lanetliyoruz, bugün de FETÖ terör örgütünü hep birlikte lanetliyoruz." diye konuştu.

Kocamaz, Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde darbeye geçit vermediğini anımsatarak, oluşan birlik ve beraberlik ortamının sürdürülmesi için herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi.

Dün partisinin grup toplantısı nedeniyle, diğer belediye başkanlarıyla birlikte Ankara'da olduğunu anlatan Kocamaz, şöyle devam etti:

"Bizim Ankara'ya gidişimizden dolayı maalesef, bizim hata yapmamızı bekleyen bir grup muhalif basın, adeta sanki biz Mersin'den kaçmışız, uzaklaşmışız gibi insanlarımızı yanlış bilgilendirmeye kalktı. Şunu herkes bilmeli ki bu şehri, bu ülkeyi en son milliyetçi hareketçiler, ülkücüler terk eder. Çünkü biz yıllardır bu ülkenin bekası için can veriyoruz, kan veriyoruz ve demokrasi mücadelesi veriyoruz. Dolayısıyla demokrasiden ayrılmamız düşünülemez. Cumhuriyeti gözardı etmemiz düşünülemez. Onun için diyoruz ki sonunda kadar demokrasi, sonsuza kadar Cumhuriyet. 15 Temmuz gecesi Sayın Valimizin başkanlığında oluşturulan koordinasyon içerisinde biz de vardık. Biz de olayları hep birlikte takip ettik. Çünkü bizim bu ülkenin sade bir vatandaşı olarak da yönetici bir belediye başkanı olarak da demokrasiye, Cumhuriyete sahip çıkma mecburiyetimiz vardı. Bu ülkeye darbelerle el koymak isteyen hainlere karşı durma mecburiyetimiz vardı."

Kocamaz, 2 Ağustos'ta kendisi Ankara'dayken Mersin Büyükşehir Belediyesine FETÖ soruşturması kapsamında operasyon yapıldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bazı arkadaşlarımız gözaltına alındı. Biz devletimizin polisine güveniyoruz. Ülkemizin, devletimizin selameti ve bekası açısından sorgular mutlaka yapılacaktır. Bağımsız adliyemize güveniyoruz. Çünkü, bir ülkede adaleti ortadan kaldırırsanız, o ülke kaosa sürüklenir ve o ülkede huzuru tesis etmek çok kolay olmaz. Dolayısıyla, birlikte çalıştığımız bu arkadaşlarımız mutlaka en ince detaylarına kadar sorgulanacaklar, cevaplarını verecekler ve o sorgular neticesinde gerçek ortaya çıkacaktır. Ama şunu herkes bilmelidir ki Mersin Büyükşehir Belediyesinde bu kadar kadar bilerek hiç bir haine yer verilmemiştir. Arkadaşlarımız hesaplarını verdikten sonra, suçsuz görülürlerse görevlerine devam edeceklerdir."

Partililer de ellerindeki Türk bayrakları eşliğinde sloganlar atarak Kocamaz'a destek verdi.

Mersin'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında dün İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, savcılık talimatıyla Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özgür Sanal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Özel Kalem Müdürü Hüdaverdi Aydoğdu, Kültür Daire Başkanı Aşkın Günay, Büyükşehir Belediyesi Mali İşler Daire Başkanı Tevfik Dinçer, Büyükşehir Belediyesi Personel Şube Müdürü Fuat Kurt, emekli emniyet müdürü ve Zabıta Daire Başkanı Yaşar Aksoy, belediye avukatı Hüseyin Ozan Çetin, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hüseyin Namlı ile Fatih Aydın, Sinan Yıldırım, Murat Türkili, Sait Koralp Özkut ve Mustafa Yalın'ı gözaltına almıştı.

Kocamaz: \'Birlikte Çalıştığımız Bu Arkadaşlarımız Mutlaka En İnce Detaylarına Kadar Sorgulanacaklar\'
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocamaz: 'Birlikte Çalıştığımız Bu Arkadaşlarımız Mutlaka En İnce Detaylarına Kadar Sorgulanacaklar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement