Kocamaz, Tarsus Maya Göz Merkezi'nin Etkinliğine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Kocamaz, Tarsus Maya Göz Merkezi'nin Etkinliğine Katıldı

Kocamaz, Tarsus Maya Göz Merkezi\'nin Etkinliğine Katıldı

Tarsus Maya Göz Merkezi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Yunus Seven, Başkan Kocamaz'ın her zaman kendilerinin yanında olduğunu söyledi.

22.11.2013 09:02

-BAŞKAN KOCAMAZ, TARSUS MAYA GÖZ MERKEZİ 5. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE

-"2014 MART SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ"

Tarsus Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, ülkenin birlik ve beraberliği, dirlik ve düzeni, huzur ve güveni için hep birlikte bir çabanın içine girme mecburiyetlerinin olduğunu söyledi.

Başkan Kocamaz, Tarsus Maya Göz Merkezi'nin 5. Kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı. Gözenler Restaurantta düzenlenen programa Tarsus Belediye Başkan Adayı Şevket Can, Maya Göz Merkezi doktorları ve çalışanları ile çok sayıda doktor katıldı.

Açılış konuşması yapan Tarsus Maya Göz Merkezi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Yunus Seven, Başkan Kocamaz'ın her zaman kendilerinin yanında olduğunu söyledi.

Seven, "Maya Göz Merkezi olarak 5. Kuruluş yıldönümümüzü kutluyoruz. Sayın başkanım ile beraber kutlamayı istedik. Ben 14 yıldır Tarsus'tayım. Ne zaman başımız ağrısa, bize desteğini esirgemeyen başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Doktor Seven, Başkan Kocamaz'a ve Belediye Başkan Adayı Can'a teşekkür plaketi verdi.

Ülkenin birliği ve beraberliği için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyleyen Başkan Kocamaz, ülkenin zor günler geçirdiğini vurguladı.

20 yılda Tarsus'ta hayale gelmeyecek hizmetleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Kocamaz, "Yapılan her yatırım Tarsus adına büyük kazanım. Geçmişte Tarsus'ta bu tür yerlerin hayali bile yapılmazken artık girişimcilerin geleceğe dönük bir şeyler yapma düşüncesiyle yatırımda bulunması ve bu işe gönül vermesi, gayret göstermesi bizi de Tarsus'un yöneticileri olarak mutlu ediyor.

Tarsus 1994'ten bu yana dışarıdan gelenlerin özellikle çok dikkatini çeken çok büyük bir değişime uğradığını, gelişime uğradığını herkes söylüyor. Gerçekten 20 yıllık görev süremiz içerisinde bizim dahi başlangıçta hayal etmediğimiz çok şey bugün hayata geçmiş durumda. Tabii biz avantajlı bir kentte yaşıyoruz, bereket peygamberinin kentinde yaşıyoruz ve hizmet vermeye çalışıyoruz. İnşallah onun mekanında başlattığımız çalışmalar yakın bir tarihte tamamlanacak. Tarsus yapılan yatırımlarla, tarihe sahip çıkılmasıyla, dinlerin, dillerin, medeniyetlerin buluşma noktası olması nedeniyle dikkat çeken bir merkez olmaya bundan sonra da devam edecek. Tarsus'un önü açık.

1994 biz ilk göreve talip olduğumuzda projelerimizden birisi Tarsus sahillerini turizm bölgesi yapmaktı. O zaman herkes bize gülüyordu burada denize girilmez, burası çok kirli diye. Allah'a binlerce şükürler olsun ki o bölge bugün turizm bölgesi ilan edildi, alt yapı çalışmaları devam ediyor yatırımlarda kısa sürede başlayacak. Karboğazı'nın hiç kimse farkında değildi. Biz orada bazı çalışmalar başlattık çünkü Çukurova'nın kurtuluşunun besmelesi Karboğazı'dır. Orada insanları kurtuluş etkinlikleri vesilesiyle fark edilir hale getirdikten sonra orası da turizm bölgesi ve kayak merkezi olarak ilan edildi. Gecikmeli olarak belki henüz tesisler yapılmış değil ama orayı nasıl biz insanların aklına getirdiysek Allah'ın yardımıyla orada o tesisleri kurmakta, oraları canlandırmakta yine bize nasip olacak diye düşünüyoruz" dedi.

2014 MART SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Başkan Kocamaz, 2014 yerel seçimlerin çok önemli olduğunu belirterek, "30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'yle birlikte Türkiye'de ki yerel yönetim anlayışı kökünden değişiyor. Gelecekte düşünülen ve adım adım bunun sinyalleri verilen federal yapıyla ilgili çıkarılmış bu Büyükşehir Yasası aslında halen ülkede birlik ve beraberliği sağlayamadığımız bir bölgenin baş ağrısı olarak değerlendirildi. Hatta cumartesi, pazar günü o bölgede sayın başbakanın yaptığı açıklamalarla insanların kafalarının daha da karıştığı bir dönemde bu yasa üniter devlet yapımızı kökünden etkileyecek, tehlikeli sonuçlar doğuracak bir yasa olarak tarih sayfalarına geçecek. İnşallah bizim endişelerimiz boşa çıkar. İnşallah bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen hain güçlerin o emelleri boşa çıkar. Bu ülkenin birlik ve berberliği, dirlik ve düzeni, huzur ve güveni için hep birlikte bir çabanın içine girme mecburiyetimiz var.

Her seçim önemli ama bu yerel seçim hemen arkasından iki seçimi daha tetikleyeceği için çok önem arz ediyor. Aynı ceketin ilk düğmesinin iliklenmesine benziyor. Ceketin ilk düğmesini yanlış iliklerseniz ondan sonraki düğmelerin doğru iliklenmesi mümkün değil. İlk düğmeyi doğru iliklersek arkasından dört ay sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ve ondan yaklaşık sekiz ay sonra 2015 yılında yapılacak genel seçim ülkenin geleceğiyle ilgili çok büyük önem arz etmekte" şeklinde konuştu.

ÜLKENİN BİRLİĞİ İÇİN HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK

Ülkenin zor günlerde geçtiğini aktaran Başkan Kocamaz, sorumluluk sahibi herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini altını çizdi.

Başkan Kocamaz, "Herkesin ülkenin geleceğiyle ilgili bu endişeli ortamda kendi evinin önünü temizleme mecburiyeti olduğunu düşünüyoruz ve bunun için yaklaşık bir yıldır yollardayız. Mersin'in kötü gidişine ülkenin sıkıntılı bir döneminde Mersin'deki huzursuzluğun da huzura dönüştürülmesi düşüncesiyle herkesin bu işte rol alması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle kültürlü, bilgili, birikimli insanlarımızın memleket gerçeklerini de göz önüne alarak hiçbir olaya yabancı kalmaması, ülke yönetimiyle, kent yönetimiyle ilgili mutlaka sorumluluk bilinciyle hareket etmesi ve rol alması gerektiğini düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocamaz, Tarsus Maya Göz Merkezi'nin Etkinliğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement