Konya - 9 Kişi Serbest, 7 Kişi Adliyeye Sevk Edilecek Tıp Fakültesi´Nde Yolsuzluk Operasyonu Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

Konya - 9 Kişi Serbest, 7 Kişi Adliyeye Sevk Edilecek Tıp Fakültesi´Nde Yolsuzluk Operasyonu Haberine Ek

Konya - 9 Kişi Serbest, 7 Kişi Adliyeye Sevk Edilecek
Tıp Fakültesi´Nde Yolsuzluk Operasyonu Haberine Ek

Konya'da Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Tramvatoloji Bölümü'ne İhaleyle Alınan Tıbbi Malzemelerin, İhale Şartnamesindeki İstenilen Şartlarda Olmadığı, İhalede Yolsuzluk ve Usülsüzlük Yapıldığı İddasıyla Konya Merkezli 3 İlde Yapılan Operasyonda Gözaltına Alınan 16 Kişiden 9'u Serbest Kaldı. Aralarında 1 Profesöründe Bulunduğu 7 Kişinin İse Bugün Adliyeye Sevk Edileceği Belirtildi.

22.09.2010 11:29

KONYA'da Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Tramvatoloji Bölümü'ne ihaleyle alınan tıbbi malzemelerin, ihale şartnamesindeki istenilen şartlarda olmadığı, ihalede yolsuzluk ve usülsüzlük yapıldığı iddasıyla Konya merkezli 3 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 9'u serbest kaldı. Aralarında 1 profesöründe bulunduğu 7 kişinin ise bugün adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Tramvatoloji Bölümü'ne ihale yoluyla tıbbi cihaz ve malzeme satan bir firmanın ihale şartnamesinde taahhüt ettiği kalite ve standartta cihaz temin etmediği iddiası üzerine hastane yönetimi, Kasım 2009'da söz konusu firmaya ihtar çekti, ardından da Aralık 2009'da firma hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Hastane yönetimi daha sonra firma ile 1 yılı kapsayan ihaleyi iptal etti. Suç duyurusunun ardından Cumhuriyet Savcılığı konu ile ilgili soruşturma başlatılırken, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan gerekli yazışmanın ardından firmaya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi için ihale yasağı getirildi ve yasak 8 Şubat 2010 tarihinde resmi gazetede yayınlandı.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla dün operasyon düğmesine bastı. Polis, Konya, Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda, ihalesi yapılarak alınan medikal malzemelerin istenilen şartlarda olmadığı ve haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle, ihalede yolsuzluk ve usülsüz yapıldığı iddiasıyla aralarında Meram Tıp Fakültesi Ortopedi ve Tramvatoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. U.Y.'nin de bulunduğu 16 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerden 9'u polisdeki ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla serbest bırakıldı. Sorgusu devam Prof. Dr. U.Y'nin de bulunduğu 7 kişi bugün sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Konya Numune Hastanesi'ne getirildi. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgu için yeniden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Şüphelilerin bugün adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya - 9 Kişi Serbest, 7 Kişi Adliyeye Sevk Edilecek Tıp Fakültesi´Nde Yolsuzluk Operasyonu Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement