Konya Nişanlısı, Şehidin Hediye Ettiği Kolyesini Elinden Düşürmedi - Son Dakika
Güncel

Konya Nişanlısı, Şehidin Hediye Ettiği Kolyesini Elinden Düşürmedi

Nişanlısı, şehidin hediye ettiği kolyesini elinden düşürmediHAKKARİ'nin Derecik ilçesinde PKK'lı teröristlerin sınır ötesinden yaptığı saldırı sonucu şehit olan 3 askerden Piyade Sözleşmeli Er Ethem Barış,(23) memleketi Konya'nın Ilgın İlçesi Argıthanı Mahallesi'nde yaklaşık 5 bin kişi...

05.05.2019 17:53

Nişanlısı, şehidin hediye ettiği kolyesini elinden düşürmedi

HAKKARİ'nin Derecik ilçesinde PKK'lı teröristlerin sınır ötesinden yaptığı saldırı sonucu şehit olan 3 askerden Piyade Sözleşmeli Er Ethem Barış,(23) memleketi Konya'nın Ilgın İlçesi Argıthanı Mahallesi'nde yaklaşık 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. 9 Haziran'da düğün yapmaya hazırlanan nişanlısı Hatice Girgin (25), gözyaşları içinde, şehidin hediye ettiği adının yazılı kolyeyi elinden düşürmedi.

Derecik ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 3 asker için bugün Hakkari'de tören düzenlendi. Törenden sonra şehit Piyade Sözleşmeli Er Ethem Barış'ın Türk bayrağına sarılı tabutu askeri uçakla Konya'ya getirildi. Ardından karayoluyla memleketi Ilgın ilçesi Argıthanı Mahallesi'ne götürüldü. Barış ailesinin 6 çocuğundan en küçüğü olan ve 9 Kasım 2015 tarihinde sözleşmeli er olarak göreve başlayan şehit Barış'ın cenazesi, baba evine götürülerek helallik alındı. Daha sonra dini ve askeri törenin yapılacağı mahalle meydanına getirildi.

Törene Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Sağlık Bakanı Yardımcısı Muhammed Güven, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

DÜĞÜN YAPMAYA HAZIRLANIYORLARDI

Annesi Gönül ve nişanlısı Hatice Girgin gözyaşlarına hakim olamadı. Geçen yıl ekim ayında nişanlanan ve 9 Haziran'da düğün yapmaya hazırlanan Hatice Girgin, şehidin hediye ettiği adının yazılı kolyeyi elinden düşürmedi. Uzun süre elinde tuttuktan sonra kadın astsubay, kolyeye boynunu taktı. Nişan yüzüğüne de eline alıp öptü. Şehit babası Memiş Barış, taziyeleri kabul etti. Yapılan dini ve askeri törenin ardından şehit Barış'ın cenazesi mahalle mezarlığına defnedildi.

Konya Nişanlısı, Şehidin Hediye Ettiği Kolyesini Elinden Düşürmedi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya Nişanlısı, Şehidin Hediye Ettiği Kolyesini Elinden Düşürmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement